Kővári: összefogással tudott milliárdokat megtakarítani Pécs

Pozitívban zárta az évet a pécsi önkormányzat, több mint 4 milliárdos plusszal – közölte sajtótájékoztatón az ÖPE, amely rögtön egy javaslattal is előállt. Pályázati alapot hoznának létre a pécsieknek, illetve pécsi civil szervezeteknek azért, hogy csökkenti lehessen a társasházak, panelek rezsi költségeit.

Hivatalosan is több mint 4 milliárdos plusszal zárta az évet a pécsi önkormányzat, ezen felül pedig még jutott a 3 milliárdos kormányzati “törlesztőre” is – tudatta Kővári János. Az ÖPE vezetője sajtótájékoztatón közölte, mindez komoly összefogással sikerült, a városi cégek jól és hatékonyan tudtak együttműködni az intézményekkel és a városvezetőkkel, valamint mindebben szerepe van annak a 12 pontos javaslat-csomagnak is, amit még az Összefogás Pécsért nyújtott be korábban – állította a képviselő.

hirdetés

A szervezet most azt javasolja, hogy a pécsi önkormányzat hozzon létre egy olyan pályázati alapot, amely a mindenkori helyi adóbevétel 1%-val gazdálkodhatna, ez olyan 150-200 millió forint évente.

– Szeretnénk, ha ezt a pénzt visszaforgatná az önkormányzat a városlakókra. Elsősorban energetikai felújításra, azaz lényegében “rezsicsökkentésre” pályázhatnának társasházak és lakóközösségek – magyarázta Kővári János.

A zárszámadásról hivatalosan egyébként csütörtökön dönt majd a Közgyűlés.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter