Közel öt százaléknyi ember intett búcsút Baranyának

Végleg. Házasodni viszont nagyon szeretnek nálunk az emberek.

Az idei első negyedévében Magyarországon 21 731 gyermek született, miközben 36 623-an haltak meg. 2017 azonos időszakához képest a születések száma 1,9%-kal, a halálozásoké 6,0%-kal csökkent. A természetes fogyás a 2017. január–márciusi 16 825-tel szemben 2018 első negyedévében 14 892 főre mérséklődött, ami 11% csökkenést jelent – derül ki a KSH legfrisebb jelentéséből.

hirdetés

Megyei szinten a népmozgalmi folyamatok nem voltak egységesek: Zala, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és a fővárosban több gyermek született, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a többi megyében 0,7–9,8%-kal kevesebb csecsemő jött a világra. Pest megyében lényegében változatlan maradt a születésszám.

Baranya fogyott, közel 5%-al:

KSH fogyás Baranya

A halálozások száma Fejér megye kivételével az egész országban csökkent, a legszámottevőbb mértékben Vas megyében (19%-kal).

A születések és a halálozások egyenlege az ország valamennyi megyéjében népességfogyáshoz vezetett.

A természetes fogyás Vas megyében 2017 első negyedévéhez képest kétharmadára mérséklődött.

Idén január–március között 6080 házasságot anyakönyveztek, 0,5%-kal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. Budapesten, a dunántúli megyék többségében, továbbá Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőtt a házasságkötések száma, utóbbiban közel ötödével.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter