Középkori állapotok között tanulnak a pécsi jogi karon

Szándékosan!

hirdetés

Olyan egyetemtörténeti tantermet alakítottak ki és hétfőtől már használható is a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Állam- és Jogtudományi Karán, mely Bolognán kívül csak Pécsett van – mondta avatóbeszédében Dr. Korinek László professor emeritus, a tanterem megálmodója.

20180903-1105-02168-csortos-szabolcs

 Húsz éve született meg annak a Studium Generale emlékteremnek az ötlete.

Középkori egyetemi oktatásról fennmaradt emlékek ábrázolásából tudták rekonstruálni a belső bútorzatok és enteriőr kinézetét. A mintegy húszmillió forintos beruházás célja az, hogy a hallgatók, diákok, valamint a nagyközönség interaktív egyetemtörténi előadások kapcsán megtapasztalhassák a középkor oktatási tevékenységét, annak hangulatát, az ódon fa falburkolat mögött megbúvó modern technológia stílusos ötvözésével.

Így elérhető a vezeték nélküli internet, a laptopok, tabletek számára áramvételi lehetőség, de mindez elrejtve a középkori faburkolatok alá, észrevehetetlen módon.

20180903-1015-02149-csortos-szabolcs

A termet a középkori oktatásból fennmaradt különleges, eredeti tárgyak is ékesítik, így például egy 1577-es egyetemi tankönyv eredeti hallgatói bejegyzésekkel, a román kori Székesegyházból származó kőfaragványok, és egy Pécsen vert ezüstdénár ugyanebből a korból.

20180903-1014-02140-csortos-szabolcs

Fábián Adrián, a kar dékánja hangsúlyozta, mindenkit szívesen látnak, akit érdekel a terem, nem csak egyetemistákat.


OK_TAMOGATAS_BANNER

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter