Különleges, kreatív játékok és használati tárgyak a pécsi dAncsi műhelyből!

dAncsi műhely – Mert alkotni szeretünk! (x)

dancsi6

hirdetés

Szükségünk van egy szép és hasznos tárgyra, egy különleges ajándékra – vásárolunk. Kézenfekvő. De van jobb, egyedibb és kreatívabb megoldás!

Mackók, zsebibabák, minihátizsákok, babzsák fotelek, kaspók, hokedlik, képeslapok és számos egyéb kreatív játék és használati tárgy

– ezek a dAncsi műhely termékei, amelyek elkészítésében tevékenyen mi magunk is részt vehetünk. Most bemutatunk egy tehetséges pécsi alkotót, aki a gyerekekre és a szülőkre egyaránt gondol, amikor termékpalettáját és workshopjait összeállítja.

dancsi5

Bizonyított tény, hogy azokat a tárgyakat, amelyek készítésében tevékenyen részt veszünk, sokkal jobban magunkénak érezzük, mint amelyeket – akár drága pénzért – megvásárlunk.

A dAncsi műhely egy olyan kreatív tér Pécs városában, ahol a műhelyvezető, Dancs Anita segítségével magunk is alkotókká válhatunk, létrehozhatjuk saját különleges tárgyainkat a „csináld magad!” mozgalom szellemében.

– Az igény a kreativitásra bennem nagyon erős, maga az alkotás pedig felszabadító erővel bír. Szeretek kreatív ötleteket megvalósítani, és kísérletezni az anyagokkal. Létrehozni, megalkotni egy tárgyat, ami nem csak szép, de hasznos is: ez örömet okoz – mesél magáról lapunknak Dancs Anita. – A „Csináld magad” mozgalomból kiindulva egy olyan műhelyt működtetek, ahol a résztvevők segítségemmel, vagy meghívott szakember segítségével saját maguk készíthetnek el egy adott tárgyat, kiscsoportos szakkör keretében. – foglalta össze a dAncsi műhely lényegét, hangsúlyozva, hogy a workshopokon való részvétel előképzettséget nem igényel, egyszerű, a hétköznapokban is jól hasznosítható technikákat tanulnak meg a résztvevők.

dancsi4

Anita építész. Most főként belsőépítészettel és lakberendezéssel foglalkozik. Hivatása mellett fogott a kreatív műhelymunkához. Alig fél éves kislányával volt otthon, amikor a „csináld magad” mozgalom népszerűsítése mellett döntött. Ekkor született meg a dAncsi műhely ötlete. Az első saját termék egy babáknak szóló okos könyvecske lett, amit azóta is féltve őriz Anita kislánya, Anna. A műhely közel fél éve nyitotta meg kapuit az alkotó kedvű érdeklődők előtt.

Legközelebb babzsákfotel készítésre várom az alkotni vágyókat, ahol a szabás és varrás alapjait lehet majd megismerni és megtanulni a fotel külső huzatának elkészítésén keresztül. A résztvevők maguk választhatják ki a textilt, melyből a huzatot megvarrják – így a végeredmény garantáltan egyedi lesz!

– mondja Anita.

dancsi3

Húsvéti hangolódás

Húsvéti hangolódásként Képeslap nyomdázás és „nyuszi-puttony”-varrás workshopra invitál minket a dAncsi műhely, amely egy húsvéti játszóházzal lesz egybekötve – így akkor is elmélyülhetünk az alkotás örömében ha gyermekkel érkezünk.

A foglalkozáson különleges húsvéti üdvözlőlapokat készíthetünk egyszerű nyomda-technikával, egyedi grafikájú, előre elkészített pecsétekkel, és a végeredményt akár a postán is fel lehet majd adni! Az apró ajándékok elrejtésére szánt „nyuszi-puttony” készítésénél alapszintű varrást lehet tanulni, géppel, illetve kézzel is, valamint különböző hímzési technikákat.

dancsi2

Vár a dAncsi műhely, mert együtt alkotni jó! (http://dancsimuhely.hu)

dancsi1

(Támogatott tartalom!)
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter