L. Simon lesz a Zsolnay Kulturális Negyed új vezetője?

Már Budapestre is beette magát a pletyka: Márta István megy, a Negyed új vezetője pedig L. Simon László lesz, aki nagyon szereti a Csontváry képeket. A politikus nem tudott pókerarcot vágni, amikor rákérdeztek erre. 

Az már egy ideje nem titok, hogy a nyáron Orbán Viktor lecserél néhány államtitkárt. Hogy L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is köztük van-e, azt majd a jövő eldönti, de az érintett mindenesetre nem tud róla. Bár miért is tudna.

hirdetés
Visszlát?

Visszlát?

Mindeközben már Budapestig is elért az a pécsi pletyka, miszerint a Zsolnay Kulturális Negyed vezetője, Márta István “elmegy” és a helyére érkezik július 1-től a Csontváry művészetét különösen kedvelő L. Simon. A politikus nem tudott pókerarcot vágni, amikor erre rákérdezett a HírTV riportere egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón. Ezen egyébként ott ült Páva Zsolt Pécs polgármestere és Hoppál Péter pécsi parlamenti képviselő, kulturális államtitkár is.

A videóban 2:33-nál jön a lényeg.

Ha nem működne a videó, akkor ezen a linken lehet megnézni az anyagot.

A következő párbeszéd történt egyébként:

R.: – Úgy tudjuk, hogy július elsejétől Ön lesz a Zsolnay Kulturális Negyed vezetője, meg tudja-e ezt erősíteni?
L. Simon László: – Még egyszer!
R.: – Hogy július elsejétől Ön lesz a Zsolnay Kulturális Negyed vezetője.
L. S. L.: – Te tudod ezt, Zsolt? Te ezt tudod? Te ezt tudod? És annyit elárul nekem, hogy ezt államtitkári rangban fogom tenni, vagy…
R.: – Ez lenne a kérdésem.
L. S. L.: – Ja, értem. Igen, ez egy jó csere lesz Márta Istvánnal. Hát egy politikusnak kell tudni pókerarcot vágnia és nem meglepődnie a képtelen kérdéseken, de maradjunk annyiban, hogy ezt most nem sikerült” 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter