Lázár János 9 legütősebb mondata Pécsről

Összeszedtük a Miniszterelnökséget vezető miniszter kilenc legfontosabb mondatát, amelyet Pécsről mondott Pécsen, az Orbán-Páva csúcs után. 

Lázár János a Pécsmának adott interjút, ebből szedegettük ki a legfontosabb mondatokat.

hirdetés

1. “A pécsiek egy csúcsberuházót szeretnének, amit nem lesz könnyű megtalálni, de Szombathelyen, Győrben, Debrecenben, Kecskeméten már sikerült és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a sorból Pécs se maradjon ki.”

Ezt annak kapcsán mondta a miniszter, hogy a kormány hogyan és miben tudja segíteni Pécset, hogy új munkahelyek legyenek és beinduljon az “iparosítás” a városban.

2. “…fontos a városháza kreativitása!”

Lázás szerint ők nem tudják megmondani, hogy mi a jó pécsieknek, ezt helyben kell tudni. De ez nem fog menni, ha nem elég kreatív a városháza – utalt arra, hogy kellenek a jó ötletek.

3. “Páva Zsolt pedig ilyen, felül tud emelkedni a pártpolitikai szempontokon.”

Megdícsérte a miniszter a pécsi polgármestert, aki szerinte a Pécs2020 konzultációval is bebizonysította, hogy nem a bal vagy jobboldali pécsiek polgármestere, hanem mindenkié.

4. “Kormányzati támogatásból készül el.”

Mármint az Aquapark – mondta. Ezt a témát egyébként Orbán Viktor jobban körüljárta a PécsTV-nek adott interjújában. Ott konkrétan elmondta, biztos, hogy ez kormányzati pénzből épülhet fel, mert Pécsnek erre nincs pénze.

5. “Huszonhárom éve folyik egy elemző munka, most annyi történt, hogy újabb vizsgálatokat rendelt meg az állam 2018-ig.”

Ezt a bodai atomhulladék lerakó kapcsán mondta, hangsúlyozva, hogy semmi nincs eldöntve. Arra a kérdésre válaszolt egyébként, hogy nem tartja-e neccesnek, hogy miközben Pécs Európa Zöld Fővárosa akar lenni, addig pár kilométerre a várostól egy atomtemetőt akarnak építeni.

6. “A törvények sem szabhatnak gátat abban, hogy a kormány a pécsiekkel együtt hozza meg a döntést.”

Vagyis, ha a pécsiek úgy döntenek, hogy nem kell egy atomtemető a szomszédba, akkor nem lesz – bár ezt így azért nem mondta ki!

7. “Akkor marad szerethető és élhető város (Pécs), ha nem mond le azokról a kulturális eredményekről, amelyeket elért.”

Lázár szerint fontos a kultúra. Pécs pedig jó ebben.

8. “Semmi akadályát nem látom annak, hogy a trafikokról lekerüljön a fóliázás, lényegében ezt ma is megteheti bárki.”

Ezt a néhány napja történt brutális trafikos gyilkosság kapcsán mondta a miniszter.

9. “Csak a halálbüntetésnek van visszatartó ereje, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg.”

Lázár János is bedobta a halálbüntetést, hasonlóan Orbán Viktorhoz, aki külön kitért rá a keddi pécsi sajtótájékoztatón.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter