Lázár János is aggódik a Zsolnay Gyárért

A kabinet még a távoli lehetőségét is el kívánja kerülni annak, hogy a Zsolnay-gyár működése megszűnjön – ezzel indokolta a pécsi gyár stratégiailag kiemeltté tételét Lázár János, Tóth Bertalan MSZP-s képviselőnek válaszolva.

A Miniszterelnökség vezetője szerint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. igen jelentős szerepet tölt be mind Pécs város életében, mind pedig a nemzeti iparban. A Zsolnay porcelán és kerámia hungarikum, a Zsolnay-gyár másfél évszázada állítja elő a magyar iparművészet remekeit – írja a Napi.hu a parlament honlapjára hétfőn felkerült válaszra hivatkozva.

hirdetés

A társaság kisebbségi részesedése – a Pécs Holding Zrt.-n keresztül – Pécs Megyei Jogú Város tulajdonában van, ezért részben a nemzeti vagyonnak minősül, amelynek megőrzése és védelme mind a kormánynak, mind pedig Pécs városának kötelessége – írja Lázár.

Amint arról az OK!PÉCS beszámolt, a cég stratégiailag kiemeltté tételét a város polgármestere, Páva Zsolt kezdeményezte, mert szerinte tartani lehet attól, hogy a gyár ellehetetlenül pénzügyileg.

A kormány lépése viszont alaposan meglepte a Zsolnay többségi tulajdonosát, Bachar Najarit.

(via Napi.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter