Lázár János szembement Orbánnal

Nem szavazta meg a vasárnapi boltzár eltörlését. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel közösen le is írták, miért döntöttek így.

„Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. Távolmaradásunk ‘NEM’ szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.”

hirdetés

Ezt a közleményt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tette közzé ma délután.

A parlament egyébként kedden megszavazta a kormány indítványozására a vasárnapi zárva tartás eltörlését. 163-an nyomtak igent, ketten nemet, tizenegyen tartózkodtak. A két „renitens” miniszter, Lázár János és Balog Zoltán nem volt jelen, ellenben Seszták Miklós és Simicskó István kereszténydemokrataként és igennel voksolt, noha a párt korábban közölte, nem szavazzák meg az ő narratívájukban szabad vasárnapként élő szabályozás változtatását. A KDNP-sek közül egyébként Harrach Péter és Szatmáry Kristóf mert kategorikus nemet mondani.

(via mno)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter