Lázár János szerint “fel sem merült, hogy az állam átvegye a pécsi repteret, hogy azt a Roszatomnak adja tovább”!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint kormányülésen ugyan szóbakerült a pécsi helyzet, de semmilyen döntés nem született, főleg nem olyan, hogy a város repülőterét az oroszoknak adják.

Lázár János a Kormányinfón beszélt erről, egy újságírói kérdésre válaszolva. Mint azt az OK!PÉCS is megírta, sajtóhírek szerint az állam átvenné, megvenné a pécsi repülőteret – egy városmentő akció keretében, hogy azt utána az orosz Roszatomnak adja tovább bérbe, a Paks II. építésével összefüggésben.

hirdetés

Oroszok vehetik bérbe a pécsi repteret? – OK!PÉCS

A Kormány (állam) megvásárolná a repülőteret, majd azt azonnal bérbe is adná a Roszatomnak. A gigacég különösen védett vezérigazgatója már tesztelte is a repteret, szerdán ott járt ugyanis.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelműen cáfolta ezt a hírt. Mint mondta, egy kormányülésen ugyan szóbakerült a pécsi helyzet (utalt a város milliárdos hiányára, hogy “Milyen jó helyzetben vannak a pécsiek”), de semmilyen döntés nem született a városról, főleg nem olyan, hogy Pécs repülőterét az állam megvegye, vagy az oroszoknak adja. (A lenti videón 43:43-tól beszél erről Lázár János).

Ez “föl sem merült” – magyarázta Lázár, hozzátéve: Nincsenek is ilyen tárgyalások a Roszatommal.

“Ha ez a Roszatomnak fontos, akkor ezt majd Pécs önkormányzatával elintézi, a Kormánynak nincs információja, nincs ilyen tudása, és nem tud ilyen tárgyalásról sem. Minket ilyennel nem kerestek!”

– állította a miniszter.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter