Lázár János szerint tök hülye az, aki a vidéki sajtóba fekteti a pénzét

Budapest, 2017. október 19.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. október 19-én. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő.
MTI Fotó: Máthé ZoltánBudapest, 2017. október 19. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. október 19-én. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezzel tulajdonképpen Mészáros Lőrincet és Andy Vajnát is leidiótázta, mégha ennél tanultabban is fejezte ki magát.

Lázár János szinte az egyetlen olyan fideszes politikus, aki jól láthatóan és érezhetően nem retteg a médiától, simán beleáll bármilyen kérdésbe, bármire válaszol – ráadásul értelmesen; sőt tulajdonképpen élvezi is azt, ha elcseveghet az újságírókkal hétről-hétre, akár órákon keresztül. Erről (is) szól ugyanis a Kormányinfó.

hirdetés

Lázár János az eheti ilyen szánszon is sziporkázott – hamarosan becsatoljuk az erről szóló videót, amint az elérhető lesz a kormány csatornáján. Addig is egy kis előzetes a remek hangulatról.

Buta amcsik

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint “sokat segítene Magyarország és az Egyesült Államok együttműködésén, ha lenne Budapesten amerikai nagykövet”. Akkor ugyanis nem fordulna elő, hogy

“a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője zöldségeket beszél a magyar sajtóviszonyokat illetően”.

Több magyar nyelven beszélő amerikai diplomatára lenne szükség – Lázár szerint, mert “ha beszélnék a nyelvünket, látnák, hogy naponta százszámra jelennek meg kormánykritikus cikkek” – közölte a miniszter, reagálva arra az amerikai aggodalomra, miszerint egyre szűkebb a szabad sajtó helyzete Magyarországon.

Mészáros Lőrinc és Andy Vajna idióták?

A HírTV erre visszakérdezett, és felhozta, hogy azért mégiscsak kormányközeli vállalkozók, cégek vásárolták meg immár az összes helyi, vidéki lapot. És jött az a meglepő pillanat, amikor Lázár János gyakorlatilag lehülyézte Mészáros Lőrincet és Andy Vajnát, hiszen előbbinek a (Dunántúli Naplót is kiadó) Mediaworksben van érdekeltsége, utóbbinak a Lapcom ZRt-ben.

“A helyi lapnak az én városomban (Hódmezővásárhely) semmi hatása nincs. Az elkerülő útról szóló hírt százan olvasták el, miközben a drónfelvételt a készülő útról a Facebookon 25 ezren nézték meg”

– fejtegette az Index tudósítása szerint. Aztán arra a felvetésre, hogy akkor miért vásárolják ezeket mégis fel, azt felelte,

“nem ő követte el azt a butaságot, hogy ebbe teszi a pénzét”.

(via MTI, Index.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter