Leállnak a Magasház bontásával az ünnepekre

Magasház inverz

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok a pécsi Magasház bontásának előkészítésével kapcsolatban. A feladatokat végző kivitelező, a Strabag MML Kft. – Land-Bau Kft. alkotta konzorcium az üvegvisszaváltót már elbontotta. A társaság nemsokára végez a Hungária úti elkerülő szakasz megépítésével is, amelyen január 11-én indul meg a forgalom – közölte a cég közleményben.

A Magasház bontásához kapcsolódó előkészítési munkálatok az eltervezett ütemben haladnak. Már elkezdték kialakítani az épület körüli, 16 méteres védőzónát és elkészült a 100 méter hosszú, ideiglenes elkerülő út is, amiről ITT írtunk korábban részletesen.

hirdetés

Az út mellett biztonságos, kivilágított, fedett gyalogos folyosót is építenek. Ennek kivitelezése várhatóan január végére fejeződik be.

– Azért, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek és az óév utolsó, valamint az újév első napjai a lehető legnagyobb nyugalomban teljenek a környéken, társaságunk úgy döntött, hogy a Magasház környékén december 18. és január 4. között semmilyen bontási munka nem fog zajlani – közölte a cég.

A Magasház tényleges bontása várhatóan februárban kezdődik és hétvégén is megy majd a munka 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter