Lefújták Pécsen az Alföldi darabot

Egyelőre nem tudjuk, miért, de igyekszünk kideríteni.

22861416_964461843691594_8586304272116643797_o

hirdetés

Május 27-én mutatták volna be Alföldi Róbert főszereplésével az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot a Zsolnay Kulturális Negyedben, a darabot Znamenák István rendezi. A társulat azonban ma azt írta a Facebookon, hogy az előadást leállították, illetve a jegyek értékesítését is. Azt írják:

“Tisztelt Közönségünk, pénteken vettük észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett pécsi vendégjátékának jegyértékesítését leállították, a produkciót erről a döntésről nem értesítették. A facebookra ma azt írták ki, hogy az előadás elmarad. Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk.”

Lapunk kérdéseket küldött a Negyedet működtető cégnek, amint válaszolnak, frissítünk.

A Port.hu szerint a darab arról szól, hogy

“a gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? És hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Antony Jay és Jonathan Lynn – a nyolcvanas években készült, világsikerű, klasszikussá vált tévésorozatuk alapján írt – politikai komédiája a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.”

(Fotó forrása: Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter