A legmenőbb trendi helyeket nyomta le egy külvárosi pécsi kávézó

Ráadásul az egész országban! Nagyon úgy tűnik, hogy egy belvárostól kieső kávéház minden nagyon menő és nagyon trendi kávézót és baristát lepipált Pécsen. A Caffé Grande Itália a vasút mellett, ismerős?

Országos versenyt hirdetett a Kávékorzó Független Kávémagazin az év kávézója, kávéja, baristája és pörkölője kategóriákban. Pécsi is a legjobbak közé került, ráadásul úgy, hogy véletlenül nyitottak kávézót. Sőt, 60 km-es körzetben nincs vetélytársa a pécsi Caffé Grande Itália kávéháznak, a legközelebbi ilyen Szekszárdon van!

hirdetés

petrovics

A kávé forgalmazással és zártkörű kávégép szervizeléssel is foglalkozó Petrovits Gábor egy éve nyitotta meg apró kávézóját Pécsen a Mártírok útján, és máris a legjobbak között van az egész országban. Gyerekkora óta kávégépek között nőtt fel, mivel édesapja az első kávégép szerelő volt a városban. Nem sokat gondolkodott amikor 17 éve kávégépekkel kezdett foglalkozni egy panelház alagsorában, ahol Ausztriából behozott automata gépeket újított fel. Az évek során ehhez jött hozzá a kávé forgalmazás, majd a barista oktatás is, és nemrég a kávéház megnyitása.

hirdetés

– Sosem gondolkodtunk kávézóban, de egy éve új helyre költöztünk, ahol a környezet arra buzdított, hogy miért ne próbáljuk ki, hát ez lett belőle – mondta az OK!PÉCSnek Petrovits Gábor. Saját márkás kávéjukat a kezdetektől az egyik legjobb olasz pörkölőtől, a Lucaffetól szerzik be.

cafe1

– Úgy érzem hosszú utat jártunk be a magyar csomagolású és gyenge minőségű távolkeleti robustától a legjobb arabika kávéig. Az ízlésem sokat finomodott, most már csak nagyon óvatosan merek egy kávét meginni idegen helyen – vallja be Petrovits Gábor, aki nem elégszik meg ennyivel.

Fagyott habos tejeskávé Pécsről

cafe4

– Jelenleg egy szabadalmon dolgozunk, amelybe hamarosan a Pécsi Tudományegyetem kutatói is bekapcsolódnak, mert csak úgy tudjuk majd levédetni, ha többet tudunk róla. Ez nem más, mint egy nagyon könnyű, fagyott habos tej, amire egy presszót csapolunk rá, így egy speciális jeges italt kapunk, de egyelőre többet nem árulhatok el róla – tette hozzá a tulajdonos.

cafe2

Az első díjat egyébként a békéscsabai Wake Cup kávézó nyerte a versenyen, a Dél-Dunántúlról a pécsiek mellett két szekszárdi, és egy paksi kávéház is az élvonalban volt.

oklevel

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter