Lehet ezt még fokozni? 20 ezer embert várnak az idei Pécsi Egyetemi Napokra.

Száz produkció – köztük a belga Lost Frenquencies, a Tankcsapda, a 30Y, a Vad Fruttik és a Punnany Massif koncertje – lesz látható az április 27. és 29. között a Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).

Gellai Gergő főszervező a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezendő esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a PEN az utóbbi években felnőtt az ország nagy fesztiváljai közé. A programokról közölte:

hirdetés

három nap alatt öt színpadon mintegy 100 zenekar és lemezlovas lép fel, köztük a legnépszerűbb magyar előadók, 25 pécsi és több külföldi produkció is.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a fő fellépők között szerepel a Brains, a Wellhello, és a Kowalsky meg a Vega. Ugyancsak fellép mások mellett az Intim Torna Illegál, a Margaret Island, az Esti Kornél, valamint Dj Nara, a Supernem és az ukrajnai Brunette Shoot Blondes.

29064397_1551085145004075_62340870528706983_o

A kísérőprogramokról Gellai Gergő jelezte, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zenélő Egyetem kezdeményezésének fellépői egy Csepel teherautó platójáról adnak majd koncerteket. Az idei újdonságok között említette, hogy a fesztivál ideje alatt közéleti beszélgetéseket is rendeznek.

Az eseménynek otthont adó Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Vincze Balázs azt mondta,

a Zsolnay-negyed a legtökéletesebb helyszíne a fesztiválnak.

A PEN-re mintegy 20 ezer fesztiválozót várnak. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter