Lemond a pécsi alpolgármester!!!

girán-jános-hl02

Girán János, Pécs alpolgármestere jelezte Páva Zsolt polgármesternek, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről és a jövőben szakmai területen szeretné tovább szolgálni Pécset. Egyelőre hivatalban marad egyébként, a Közgyűlés hetek múlva hagyhatja jóvá a döntését.  

A döntés hátteréről az alpolgármester a következőket írta nekünk.

hirdetés

 „A 2014. évi helyhatósági választásokat követően megtiszteltetésként vállalhattam el Páva Zsolt polgármester úr felkérésére Pécs város alpolgármesteri feladatainak ellátását. Az azóta eltelt időben a helyi gazdasági ügyekért is felelős tisztségviselőként igyekezetem mindenben megfelelni mindazoknak a kihívásoknak, amelyek révén a jelenlegi tervezési időszakban Pécs városa számára minél szélesebb körű fejlesztési lehetőségek lehetnek biztosítottak.

A közeljövőben a már előkészített fejlesztések a megvalósítás szakaszába érnek és új közösségi programként az Okos Város program, a Zöld Város és Zöld Főváros program valamint a Közösségvezérelt Helyi Fejlesztések is elindulnak. Ezek a közösségi programok stratégiailag kiemelten fontosak Pécs jövőjét illetően így Polgármester úrral arra a megegyezésre jutottunk, hogy mivel az alpolgármesteri feladatokkal kapcsolatos szerteágazó teendők ellátása mellett nem fordíthatok kellő figyelmet e programokra, az alpolgármesteri megbízatásomat visszaadom, és a jövőben a stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként csakis ezekre a feladatokra koncentrálva folytatom a munkám.

Szeretném azonban nyilvánvalóvá tenni, hogy az egyéni önkormányzati képviselői mandátumomat megtartom, s választókerületemet továbbra is a FIDESZ-KDNP frakció tagjaként szolgálom. Ezúton is tisztelettel mondok köszönetet mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy az elmúlt két évben alpolgármesterként vehessek részt a városvezetés munkájában.”

UPDATE: Egyelőre csak szóban történt a lemondás, hivatalos október végén lehet

Rövid kiegészítést küldött az önkormányzat sajtósa a fenti bejelentés után nem sokkal. Ebben csak annyit pontosítanak, hogy egyelőre csak szóban történt a lemondás, az csak később, hetek múlva lesz hivatalos. Azt írják:

“Girán János polgármester úrnak szóban jelezte mindeddig döntését, hivatalosan pedig az október végi közgyűlésen fogja megtenni ezt megjelölve a lemondás időpontját.”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter