Lerántotta a leplet Páva Zsolt

Csilli-villi utastájékoztató táblákat avatott ma Pécs polgármestere és a Tüke Busz cégvezetői. 

Hétfőtől a Vásárcsarnok, és az Árkád (Millennium üzletház) előtt egyoldalas, a NAV és Konzum Áruház előtt található Árkád elnevezésű megállókban kétoldalas utastájékoztató táblák adnak információt a valósidejű forgalmi helyzetnek megfelelően a járatok várható érkezéséről.

hirdetés

Páva Zsolt - Tüke Busz utastájékoztatás (6)

Amennyiben olyan jármű érkezik, amelyen nincsen fedélzeti számítógép, akkor ebben az esetben a menetrendszerinti érkezési idő jelenik meg a kijelzőn. Ilyen esetekkel az utasok most is fognak találkozni – várhatóan 2016 első negyedévéig-, mivel a jelenleg is zajló buszcsere program keretében a járműkövető rendszerek átszerelése folyamatosan zajlik a régi buszokról az újakra.

Páva Zsolt polgármester a hétfői sajtótájékoztató kapcsán azt mondta: a fejlesztés szervesen illeszkedik a pécsi közösségi közlekedés megújításának programjába, amivel nem állnak le: elektromos buszokat akarnak venni és folyamatosan cserélik újakra a korosodó járműveket.

Páva Zsolt - Tüke Busz utastájékoztatás (5)

A tábla főbb funkciói: 

  • valósidejű forgalmi helyzetnek megfelelően informálják az utasokat a megállókban arról, hogy várhatóan mikor ér az autóbusz a megállóba
  • a járművek számjelzése, útiránya, indulásig hátralévő idő percben, pontos idő kijelzése
  • 0-24 órás működés a hét minden napján, amikor járatok közlekednek
  • rendkívüli közlemények, forgalmi zavarok szöveges megjelenítésének lehetősége (a diszpécser azonnali forgalmi információkat tud megjeleníteni, amelyek futó szövegként jelenhetnek meg)
  • a táblákra szerelt térfigyelő kamerák segítik a biztonság növelését a buszmegállókban
  • a vakok és gyengén látók számára a buszmegállókban a hangos utas tájékoztatás a táblára helyezett gomb megnyomásával érhető el
  • a tábla alkalmas rendkivüli városi információk közlésére is (közlekedési helyzet, hőségriadó stb.)

(Forrás: Pécs MJV Polgármesteri Hivatala)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter