Letiltotta a Dunántúli Naplót és a BAMA-t a közösségi oldal

És az összes Mediaworks lap hirdetési fiókját, nem kímélve a recepteket sem!

BAMA

hirdetés
Ezentúl nem hirdethetik szabadon a különféle cikkeket a Mediaworks lapjai, így a Dunántúli Napló / BAMA sem. A Facebook ugyanis mindenféle értesítés nélkül letiltotta a cég (és lapjai) hirdetési fiókjait. Vagyis csak külön ellenőzés után, jelentős időcsúszással élesedhetnek majd a hirdetéseik a jövőben, ha azok nem sértenek semmilyen “közöségi alapelvet”.

A miértekre nincs válasz

A kiadó megkérdezte a Facebookot, hogy mi az oka a korlátozásnak, de nem kaptak választ – íták.

Most ez a közlemény fogadja az olvasókat gyakorlatilag az összes Mediaworkös lapban.

“Több milliós olvasótáborunk azon tagjait, akik az elmúlt években a közösségi oldalon is követni kezdték híreinket, arra biztatjuk, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmainkat.

A Mediaworks Hungary Zrt. hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdeztünk rá, nem érkezett konkrét válasz.

Az alábbiakban a cég erre válaszul kiadott közleményét osztjuk meg olvasóinkkal.

A Mediaworks Hungary Zrt. közleménye a Facebookról

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Facebook.com letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. Kiadónk hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdeztünk rá, nem érkezett konkrét válasz.

Az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján azonban nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.

Ennek következtében most a közösségi oldalon olyan hírekre és tartalmakra sem tudjuk felhívni olvasóink figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozásuk.

A Facebook döntésének áldozatul esett többek között a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu receptoldal, a likebalaton.hu. programmagazin és számos megyei és városi kiadványunk is.

Több milliós olvasótáborunk azon tagjait, akik az elmúlt években a közösségi oldalon is követni kezdték híreinket, arra biztatjuk, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék tartalmainkat.”

Nem megbízhatóak a magyar újságok a Facebook szerint

Korábban a HVG alapján írta meg az Index, hogy az országok többségében a Facebook be fogja vezetni a biztonságos médiatermékeket tartalmazó úgynevezett „fehér listát”, Magyarországon azonban nem.

A HVG szerint a Facebooknál a május 26-i európai parlamenti választások előtt elhatározták, hogy az oldalára kikerülő híreket csak előzetes kontroll után engedik reklámozni (ez alól mentesülnek a fehér lista tagja), hogy ezzel megpróbálják visszaszorítani a politikai hangulatkeltéseket és álhíreket.

Magyarországon senki sem kapott felmentést az előzetes kontroll alól, a HVG szerint azért, mert a közösségi oldal vezetői szerint a hazai média jelentős része nem elég megbízható – írja az Index.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter