Letöltendő börtönt kapott a baranyai férfi, amiért elhanyagolta a kutyáit

Hat (6) hónapra mehet a rácsok mögé.

A Pécsi Törvényszék – felülbírálva a Komlói Járásbíróság ítéletét – H. A. vádlottat, mint visszaesőt állatkínzás bűntette miatt

hirdetés

6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, és 1 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte,

egy korábbi elítéléséhez kapcsolódó feltételes szabadságát megszüntette, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Új nője lett – Nem adott enni a kutáyinak

A büntetett előéletű férfi feleségével és három gyermekével élt Mázán. A családnak volt egy 6 éves kaukázusi keverék kutyájuk.

Miután a házaspár kapcsolata megromlott, az anya gyermekeivel elköltözött, a férfi vállalta a kutyát, és nem sokkal később egy 10 hónapos köjökkutyát is beszerzett.

Időközben összejött egy másik nővel, akihez oda is költözött pár hétre, de a két kutyát egyszerűen magára hagyta a régi házban – étel és víz nélkül.

A szomszédok etettek, a kölyökkutya hozzájuk menekült az éhhalál elől

– A kutyákat később a vádlott szomszédai etették és látták el vízzel, nehogy azok éhen, vagy szomjan pusztuljanak. Mivel a kutyák fajtájának megfelelő ellátásról, ellenőrzéséről, felügyeletéről a vádlott nem gondoskodott a kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét megette a kölyök elől, ezért a kölyök kórosan sovány állapotba került – tudtuk meg a Pécsi Törvényszéktől.

A szerencsétlen, éhes állat átmászott a szomszédba, akkor hívták hozzá állatorvost, aki megmentette az életét infúzióval és vitaminokkal. Ekkor bejelentést is tettek egy állatvédő egyesületnél.

– A kölyökkutya kórosan sovány, életveszélyes állapotba került. A vádlott kutyákkal szemben tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy az állatok pusztulását okozza, nekik különös szenvedést okozott – hangsúlyozta a törvényszék.

Ezért kapott szigorú ítéletet.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter