Levágta volna a trafikos fejét a pécsi rabló, de az anyja megakadályozta

Sőt, a nő még az eladónak is elmondta, mire készül a fia és biztos, ami biztos, még a rendőröket is ráhívta a gyerekre. Ez volt a szerencséje – mindenkinek.

A 23 éves srác egyik este többet ivott, mint kellett volna. Azért nyúlt a pohárhoz, mert nem kapott fizetést. Anyjának, és a lakásban lévő húgának, valamint két haverjának is panaszkodott, hogy nincs pénze, ezért úgy döntöt, kirabol egy trafikot.

hirdetés

Felöltözött, elővett egy 24 centis komandóskést, majd leragasztotta a ruháján lévő márkajelzéseket. Elégedett lehetett a látvánnyal, mivel többször is kijelentette, hogy „pénzt szerzek, kicsinálok valakit. Ha meglát így a pultos biztosan pénzt ad, vagy levágom a fejét”. Majd el is indult dohányboltba.

Útközben a húga, a haverja és az anyja is megpróbálta lebeszélni a rablásról, de nem jártak sikerrel. A nő ezért előre szaladt és közölte az eladóval, hogy mire készül a gyereke. Eközben a fiú haverja kint próbálta lefogni a barátját, de nem járt sikerrrel. Végül csak azért nem folyt vér, mert az anya ráhívta a rendőröket a gyerekére. A zsaruk épp időben érte a trafikhoz, így nem lett komoly baj.

– Az elkövető cselekménye a rablás előkészülete vétségének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 évig terjedő szabadságvesztés – közölte az ügyészség.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter