Lezárják a pécsi Rákóczi utat az autósok elől péntektől

Egyelőre csak átmenetileg. Ha beválik, akkor végleg ilyen lehet majd. 

Holnap kezdődik az Európai Mobilitási Hét, amihez Pécs is csatlakozott. Az egész arról szól, hogy az autómentes közlkekedést  népszerűsítsék. Ez egy jó lehetőség arra – az önkormányzat szerint, hogy kipróbálják, milyen is lenne a Rákóczi út autók nélkül.

hirdetés

Kővári János, a városfejlesztési bizottság alelnöke szerint, korábban már döntött az önkormányzat arról, hogy a Hungária útról és a Rákóczi útról is kitiltanák azokat az autósokat, akik csak átmennek ezeken az utakon. A célforgalom – vagyis, amikor konkrét céllal megy valaki egy adott utcába – továbbra is lehetséges lenne. Erről, illetve ennek hatásairól viszont egyelőre csak feltételezések vannak, most ezt akarják tesztelni.

Csak a buszok járhatnak majd a Rákóczi úton, tilos lesz átmenni kocsival

A Mobilitási Hét pedig egy jó alkalom a tesztre – vélik, ezért szeptember 16. és 21. között nem lehet majd behajtani a Rákóczi útra autóval, pontosabban a Rákóczi út-Felsőmalom utca és Jókai utca közötti szakaszára, ez mindkét irányból behajtani tilos (kivéve célforgalom) táblát kap majd.

Szeptember 22-én, jövő csütörtökön az Autómentes Napon pedig reggel 7 és este 19 óra között tilos lesz behajtani autóval a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hal tér közötti szakaszra, a buszokra persze ez nem vonatkozik majd.

Ügyet intézni a program ideje alatt is lehet majd például a NAV-nál, vagy az Okmányirodában, ugyanis a Kossuth téri mélygarázs végig nyitva lesz majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter