Londonban élő pécsivel, közfoglalkoztatott nyilvántartóval, egy csillagharcossal és egy tét nélküli jelölttel vág neki a Momentum Baranyának

Lerántjuk a leplet a Momentum pécsi jelöltjeiről. Kiderült végre, mit érdemes tudni az indulókról.

A napokban jelentette be a Momentum, hogy pontosan kiket indít a 2018-as országgyűlési választásokon, vagyis kiderültek a pécsi, baranyai jelöltek nevei is. Miután a négyből ketten teljesen ismeretlenek voltak (a számunkra mindenképpen), rákérdeztünk a pártnál, hogy mit érdemes tudni róluk.

hirdetés

Tét nélkül – Nemes Balázs 

Nemes Balázs2

Pécsett, Uránvárosban nőtt fel, a Leőwey Klára gimnázium francia tagozatán érettségizett. Tanulmányi ösztöndíjjal járt az Egyesült Államokban, Guatemalában és Belgiumban. 2013-ban nemzetközi gazdálkodást végzett alapszakon, majd közgazdálkodás és közpolitikát mesterszakon a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Leuveni Katolikus Egyetemen európai politikát és közpolitikát hallgatott. Az Európai Ifjúsági Parlament magyar delegáltja volt több nemzetközi ülésen, az ipari és kereskedelmi illetve a gazdasági bizottságok tagjaként.
Részt vett a 2012 végi hallgatói megmozdulásokban, majd 2014-ben az internetadó elleni tüntetéseken is aktív volt. Szakmai gyakornokként 2012-ben a Külügyminisztérium, majd 2013-ban a Miniszterelnökség működését látta belülről. A Momentum egyik alapítója, kezdetektől aktív tagja, a pécsi alapszervezet elnöke.
Azért írtuk, hogy “tét nélküli jelölt”, mert a párt alapítójaként vélhetően rajta lesz a listán is, vagyis, ha a párt eléri az 5%-os küszöböt, akkor listáról biztosan bejut a Parlamentbe.

A csillagharcos – Körömi Attila 

Körömi Attila

Kereskedelmet végzett, immár nyolc éve tanít szakiskolás, szakközépiskolás és szakgimnáziumi osztályokban. Korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, Páva Zsolt kampányfőnöke is volt, majd a Fideszből való távozása után egy Jobbikos kitérővel független országgyűlési képviselő lett, aki 2009-ben még Szili Katalin MSZP-s polgármester-jelölt mellett állt ki.
“Képviselőként eltöltött éveiben részt vett először a számvevőszéki, majd a honvédelmi, végül a rendészeti bizottságban is. Első házasságából egy lánya született, harminchárom (!) éves” – írta nekünk a Momentum, de szerintünk ennél azért idősebb – ránézésre, vagy csak koravén.
Hét éve házasodott újra. Feleségével és egyetemista fiával él Pécsett.
Körömi elszántságáról még azt érdemes tudni, hogy annak idején még a városi karácsonyfát is betámadta, amiért azon csillag-díszek voltak!!!

A londoni pécsi – Pokorádi Gábor 

Pokorádi Gábor
Pécsi születésű, de jelenleg Londonban él magyar feleségével, és 3 gyermekével. Tavasz óta a Momentum tagja.
Start-up vállalkozásokkal foglalkozik, a legelső ilyen vállalkozása magyar diákok nyelvtanulásának elősegítésével foglalkozott.
Jelenleg egy specialista egészségügyi klinika tulajdonosa és vezetője. Fontos célja a magyar orvoslás jó hírnevének öregbítése Nagy Britanniában.

A közfoglalkoztatott nyilvántartó – Gergely Attila 

Március óta a Momentum pécsi alapszervezetének tagja. A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Csorba Győző Könyvtár Digitalizálási projektjében dolgozik, mint archivátor, könyvtári levéltári nyilvántartó. Korábban aktivistaként, illetve jelöltként is vállalt szerepet választásokon – tudtuk meg a Momentumtól.
A Facebookon nem találtuk meg Gergelyt, ezért kerestük a munkahelyén is a Forum Hungaricumnál, de azon kívül, hogy “vélhetően kulturális közfoglalkoztatott”, nem tudtak érdemi információt adni róla – későbbre ígértek tájékoztatást.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter