Ma éjfélig lehet beadni az Új Vásárcsarnok terveit

Rengetegen akarnak beszállni az új Csarnok tervezésébe, ma éjfélig még van idő beadni az anyagot. Október második hetében pedig már dönteni is fognak, melyik terv a legjobb. 

Új, modern és nagy Vásárcsarnokot álmodtak meg Pécsre, az önkormányzat nyáron írta ki a tervpályázatot. Kedd éjfélig lehet beadni a pályázatokat, október második hetében pedig már dönteni is fognak, melyik a legjobb. 

Úgy tudjuk, igen komoly érdeklődés kísérte a tervpályázatot, számos tervezőiroda vette meg a pályázati anyagot. Hogy pontosan mennyien adták is be eddig – azt egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra az önkormányzat, mert ezzel megsértené a közbeszerzési szabályokat.

A tervek szerint az új, kb. 3000-3500 négyzetméteres Csarnok a jelenlegi déli szomszédságában, a Zólyom utca déli oldalán fekvő üres – de magántulajdonban lévő –  telken lenne.

Az önkormányzatnál úgy számolnak, hogy 150-200 millió lehet a tervezés költsége és kb. 3 milliárd az építésé, igaz ebben benne van a környék (terep)rendezése is.

A beérkező terveket egy 10 tagú zsűri fogja értékelni, amelynek tagja Páva Zsolt polgármester és Csaba Ders városi főépítész, de szakmai szervezetek tagjai is.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter