Ma sem láttunk friss, új arcot a pécsi tüntetésen

Viszont az eddigi 80-100 embernél valamivel többen, talán háromszázan is tüntettek a Nappali elött “a városért és a civilekért”.

Hogy mi ez az egész, és miért vonultak utcára Pécsen, arról ITT írtunk bővebben. A lényeg az, hogy az ellenzéknek nem tetszik, hogy Pécset megmenti a kormány, és ad 9,5 milliárd forintot (persze nem ingyen), és az sem tetszik sokaknak, hogy a városvezetés nyíltan kiállt a Soros György támogatta pécsi alapítvánnyal szemben. És úgy tűnik, azt sem hiszik el, amit Lázár János mondott, hogy a kormány célja az, hogy Pécs Magyarország egyik legsikeresebb városa legyen.

hirdetés

Szóval mindez miatt szombat este 18 órára tüntetést szerveztek a Nappali elé. Azért éppen a kocsma elé, mert ők voltak azok, akik bejelentették, hogy nem tudnak helyet adni az Emberség Erejével Alapítványnak, mert az ingatlan tulajdonosa fél a politikai következményektől.

Vicces

A pécsi tüntetések egyik legnagyobb “hibája”, hogy mindig ugyanaz a 3-4 ember beszél, ráadásul mindig ugyanazokat. Ez most sem volt másként, a totális unalmat viszont éppen egy 21 éve Pécsett élő holland, Simon Wintermans mentette meg (a videón 7:50-től), aki sokkal jobb beszédet mondott, mint bármelyik előtte felszólaló. Simon szerint ugyanis nyitottnak kell lenni az új, akár külföldi dolgokra, amiket be kell építeni a modern, új Magyarországba.

hirdetés

Inkább vicces, mint komoly volt az addigi tüntetés: a recsegő megafonnal, a szervezetlenséggel, az unalmas és alternatíva nélküli szólamokkal, és a már megszokott skandálással (Európa, Gyáva Zsolt, Repülj Páva, Orbán takarodj, Még több stadiont, stb.).

Séta le-föl

A tüntetés a Nappalinál indult, majd isten tudja miért, de egy idő után át kellett sétálni a Színház térre, ahonnan 10 perc után vissza kellett menni a Nappalihoz.

tüntetés3

Itt tulajdonképpen már véget is ért a demonstráció érdemi része, ezután már csak Hoppál Pétert akarták kiakasztani egy karácsonyfára, de többen kitűzőnek is el tudták volna képzelni a fideszes politikust.

tüntetés2

Az eseményről számos, rövid videót készítettünk, akit érdekel a hangulat, vagy a beszédek, az IDE kattintson.

tüntetés1

Az világosan látszott, hogy a tüntetők nagyon jól érezték magukat, épp csak a valódi mondanivaló, az alternatíva és az üzenet hiányzott (most is), amiből kiderülhetne végre, miért is vonzóbb “az ő világuk” annál, mint ami most van.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter