Mackó érkezett Pécsre!

Pécs, 2016. október 20.
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
MTI Fotó: Sóki TamásPécs, 2016. október 20. A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Nem is kicsi. 13 éve nem volt medve a pécsi ZOO-ban.

A pécsi állatkert eddigi sztárja, Cora a bébi fóka elpusztult néhány napja, és ez párját Bonifácot – na meg a gondozókat is megviseli, ám most új “sztár” érkezett.

hirdetés

Csütörtöktől láthatja a nagyközönség a pécsi állatkert legújabb lakóját: a 140 kilós, felegyenesedve két méter magas hím barnamedvét, “aki” Bulgáriából érkezett Pécsre. A szófiai állatkertből érkezett mackó egyébként az egyetlen barnamedve a Dunántúlon, és Pécsen is 13 évvel ezelőtt láthattak ilyen állatot az állatkertbe látogatók.

Hogy nehogy megszökjön, mint a farkas, a ketrceét 4,5 méter magas 5 milliméter pálcavastagságú kerítés határolja a tetején 1 méter 45 fokos szögben elhelyezett magasítással, amely mellé felszereltek egy kétkörös szünetmentes táppal ellátott villanypásztor-rendszert is.

Pécs, 2016. október 20. A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécs, 2016. október 20.
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Hogy Cora miért döglött meg, hasonlóan a cápához, ami szintén kimúlt, azt egyelőre senki nem tudja, de már vizsgálódik a ZOO.

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter