Maga a Független Objektív Újságírás Tartóoszlopa indulna a főpolgármesterségért (a DK színeiben).

Egy ország kedvencéről, Kálmán Olgáról van szó, akit Gyurcsány Ferenc felesége ajánlott a Nagyérdemű figyelmébe.

Pár nappal ezelőtt, amikor ez a beszélgetés készült, már gyanús volt valami. Kálmán Olga ugyanis korábban nem volt ennyire megértő, kedves és empatikus, mint ebben az interjúban:

hirdetés

Két hónapja még őszintén magyarázta, hogy miért nem lenne politikus, illetve miért nem indulna a választáson, de aztán eltelt pár nap, lement az EP-választás, majd jött a bejelentés: a Független Objektív Újságírás Tartóoszlopa indulna a főpolgármesterségért, a DK színeiben, de természetesen függetlenként.

A hírt az érintett és Dobrev Klára megválasztott EP-képviselő jelentette be csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta, hogy döntésükről már értesítették az MSZP-Párbeszédet, amelynek főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt korábban még támogatták.

Dobrev Klára kérdésre felelve nyomatékosította, a DK az őszi önkormányzati választáson az ellenzéki előválasztás nyertesét fogja támogatni, amelyen most Kálmán is elindul.

A megválasztott EP-képviselő Kálmán Olgát úgy mutatta be, mint aki az elmúlt években bebizonyította, hogy megalkuvások nélkül és “kőkeményen” küzd Orbán Viktor rendszerével és a miniszterelnököt “mindenben kiszolgáló” Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Kálmán Olga azt mondta, hogy

“minden budapesti jelöltje” szeretne lenni,

mert bár a DK “biztatására” indul, de ha megnyeri az előválasztást, akkor ősszel az MSZP, a Momentum, valamint a Fidesz szavazóinak támogatására is számít. Prioritásnak azt nevezte, hogy Budapestet “visszaadja” a budapestieknek.

Azt is mondta, ha főpolgármesterként szemtől szemben tárgyal majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, akkor nem csak bólogatni fog.

A programját firtató kérdésre azt felelte, hogy mindenkinek van programja, aki Budapesten él, neki is; de az előválasztási aláírásgyűjtés során meg fogja hallgatni a budapesti polgárokat arról, hogy mi foglalkoztatja őket.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter