A Magyar Vöröskereszt BEISMERTE: külföldről támogatott szervezet!!!

Ezért a honlapjukon is számot vetettek önmagukkal, sőt még új logót is terveztettek.

Töredelmes vallomást tett közé a szervezet a honlapján. Eszerint a Magyar Vöröskereszt, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének tagja a 2017. évi LXXVI a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül.

hirdetés

Képernyőfotó 2017-06-29 - 13.10.57

A Magyar Vöröskereszt 190 országot felölelő nemzetközi humanitárius közösség tagjaként végzi munkáját,

alapelvei – emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség – szellemében. Munkáját meghatározza a „Háború áldozatainak védelmét szolgáló” 1949. évi négy Genfi Egyezmény, valamint ezek 1977. évi I. és II. és 2005. évi III. kiegészítő jegyzőkönyvei, amely egyezményeknek a Magyarország részes állama – emlékeztetnek.

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben alakult meg

Megalakulását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1882. évben ismerte el. 1921-től tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének.

A nemzetközi Vöröskereszt Mozgalom részeként a Magyar Vöröskereszt

rendszeresen részesül külföldi adományokból, amelyek segítségével hazai rászoruló embereken segít

– ismerték be!

2016-ban a Nemzetközi Vöröskereszt forrásaiból megvalósuló művelet során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 200 háztartás segítése (tetőt ért károk helyreállítása) történt meg.

A szervezet éves beszámolóiban eddig is közzé tette a külföldről kapott támogatásokat.

A Magyar Vöröskereszt adományainak 10,55 %-a származott külföldi támogatásból 2016-ban, összességében pedig 1,94 % a külföldi pénzbeli támogatások arányának az összes támogatáshoz képest.

A Magyar Vöröskereszt a 2017. évi LXXVI a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényben foglaltaknak megfelelően a mai naptól a honlapján, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény szerinti sajtótermékekben és egyéb kiadványokban alábbi logó feltüntetésével kíván eleget tenni jogszabályi kötelezettségének.

vöröskereszt

(A logót mi nagyítottuk ki, és emeltük ki a lényeget a könyebb olvashatóság érdekében – a szerk.)

A TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság és az Amnesty International korábban bejelentette, ők “nem fogák megbélyegezni saját magukat”, ezért nem tesznek eleget a vonatkozó törvénynek, polgári engedetlenséghez folyamodnak. A civiltörvényt pedig alkotmányellenesnek tartják.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter