Magyarország is harcba száll az Iszlám Állammal

Nem csak, hogy összefogtak, de együtt is szavaztak, így 2/3-al nyomták le a Jobbikot, az LMP-t és az MSZP-t. Na, de miért? Hát a háború miatt. Magyarország is katonákat küld az Iszlám Állam ellen! 

A Parlament 137 igen és 57 nem szavazattal elfogadta azt a javaslatot, miszerint Magyarország küldjön katonákat az Iszlám Állam ellen.

hirdetés

A kormány által benyújtott javaslat szerint legfeljebb 150 – váltási időszakban 300 – fős, a szükséges technikai eszközökkel, fegyverzettel, felszereléssel ellátott katonai kontingenst küldhet majd Magyarország Irakba. A katonák 2017 végéig maradhatnak.

– Az Országgyűlés a legbölcsebb és leginkább felelősségteljes döntést hozta azzal, hogy megadta a felhatalmazást magyar katonák küldésére az Iszlám Állam elleni fellépéshez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján, az Országházban, aki hozzátette: “az Országgyűlés döntése révén Magyarország katonák küldésével járulhat hozzá a terrorszervezet elleni harc sikeréhez. Ennek következtében

Magyarország megfelelhet azon kötelezettségeinek, amelyek a nyugati értékvilághoz való tartozásából fakadnak”.

A Fidesz-KDNP segítségére volt a szavazásban a DK és az Együtt is, míg a Jobbik, az LMP és az MSZP nem támogatta Magyarország katonai szerepvállalását.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter