Május 1.: Ennyire éhes pécsieket még nem láttunk!

Megszületett a Pécsi Polgári Május Elseje – ha létezik ilyen egyáltalán, ez mostantól nem kétséges. Tízezer ember van a Zsolnay Kulturális Negyedben a Pécsi Szelet Gasztrópikniken.

majus1_3

hirdetés

Azt már a rendezvény előtt sejteni lehetett, hogy itt valami nagyon jót találtak el a szervezők (Gellai Gergő és Teleky Zoltán), írtunk is erről. De azt, hogy rögtön az első alkalommal közel tízezer ember rohamozza meg az ételes és italos standokat, még a szervezők sem hitték el. Ezért is fordulhatott elő az, hogy számos vendéglátos alig két óra alatt mindenből kifogyott, csomagolt, majd ment haza.

majus1_1

– Bíztunk a sikerben, ez egy nagyon jó és hiánypótló kezdeményezés volt. Ezer adaggal készültünk, de sajnos, vagyis inkább szerencsére ez nagyon, de nagyon kevésnek bizonyult. Másfél óra alatt fogyott el az összes ételünk – mesélte az egyik pécsi vendéglős, aki boldog volt ugyan, de sajnálja is, hogy “csak ennyivel” települt ki, hiszen így csalódást okozott azoknak, akik még megkóstolták volna a főztjüket.

majus1_5

A koncepció az, hogy Baranya legjobb, legőszintébb vendéglátósai kínálják saját finomságaikat, és mivel a szervezők nem kértek helypénzt senkitől, az volt a kérésük, hogy ez az árakban is tükröződjön. Ettől még persze nem volt filléres mulatság végig enni és inni a Pikniket, de az éttermi áraknál olcsóbban lehetett hozzájutni az egyes adagokhoz. Mindehhez pedig könnyűre vett komolyzene társul.

majus1_2

A Pécsi Szelet vélhetően jövőre is folytatódik, a mi benyomásunk pedig az volt, hogy komoly szükség van ilyen ötletekre és programokra. Ha létezik olyan, hogy (politikamentes) Polgári Családi Piknik május 1-én, akkor ez az volt.

majus1_4

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter