Május 20-án nyit a pécsi ZOO!

A csaknem 2 milliárd forintból teljesen újrahúzott állatkert egy hónap múlva kinyit – jelentette be ma a pécsi polgármester. Számos kedvezménnyel várják a gyerekeket és a családokat, de hogy pontosan mik is ezek, az csak egy héttel a nyitás előtt derülhet ki.

Rengeteg új állat lesz a ZOO-ban, köztük cápák is úszkálnak majd egy több ezer literes medencében.

hirdetés

cápa búvár2

Az állatkertben lesz állatsimogató is a gyerekeknek játszótérrel, apunak, anyunak kávézó és büfé.

Jól elkülönülnek egymástól majd az egyes látványosságok, tágasak a terek. Tematikus szekciókat alakítottak ki, így állatsimogató és madárröpde, majomház, nagymacska ház, ragadozó és vízilóház, Afrikai kifutó, krokodilház, fóka medence, csimpánz kifutó épült.

A ZOO-ban az új állatok között lesznek pumák, perzsa leopárd, varacskos disznó, bengáli tigrisek, gyűrűsfarkú makik, zebracápa, szirti cápa, hiúz, oroszlán, de akarnak vásárolni még zebrákat, ormányos medvéket, egy barnamedvét, ragadozó madarakat, kaméleonokat és fapitonokat is.

Fő látványosságnak a ragadozó- és vízilóházat szánják, ahol oroszlánok, tigrisek és a vízilovak is vannak, na meg persze a cápákat.

gergőnek18

Páva Zsolt elmondta azt is, hogy a beruházás során tágas parkolót, turistabuszok számára megállót építettek, a ZOO új fogadóközponttal rendelkezik, és ökoturisztikai parkot is magában foglal, amelyben bemutatják a Mecsek és környékének állat- és növényvilágát.

A korábban a Munkácsy utcában működő Akvárium-terrárium is helyet kapott a megújult állatkertben, a fogadóközpont épületében. Az épület földszintjén van az akváriumi rész az édesvízi és tengeri állatvilággal, illetve a látogatóknak lehetőségük nyílik betekintést nyerni a fókák életébe is. A terráriumot az emeleten alakították ki.

gergőnek04-3

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter