Már csak pár óra és vége a kánikulának

Kb. 10 fokkal lesz hidegebb, mint most. Jég, eső és szél is lehet, de Baranyát ezek vélhetően elkerülik. A hűvüsebb idő azonban nem! 

Az Időkép szerint vasárnap átvonul fölöttünk a hidegfront, mindenhol megszűnik a kánikula. Éjjel még többfelé, napközben eleinte a keleti tájakon valószínű zápor, zivatar, majd délutánra mindenhol megszűnik a csapadék, a napsütés válik meghatározóvá. Az északi-északnyugati szél délutánig többfelé erős lesz. Hajnalban 16-22, napközben 24-30 fok várható.

hirdetés

Az MTI pedig arról tudósít, hogy eleinte a Dunántúlon és északon, majd éjszaka már másutt is erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is előfordulhat. Vasárnap északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Keleten eleinte még több helyen valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon már csak egy-egy zápor lehet. Az élénk, néhol erős délnyugati szél estétől előbb északnyugaton, később máshol is északnyugatira fordul, és több helyen viharossá fokozódik. Vasárnap a kezdetben erős, néhol még viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Viharos széllökések zivatarok környezetében is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 30 fok között alakul.

Amen!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter