Már Ferrarit, Bugattit és Porschet is gyártanak Pécsen

amalgam

A luxusautókat gyártó brit cég jelentős bővítésbe kezdett pécsi gyárában. Megduplázzák a dolgozói létszámot is.

Az Amalgam Europe Kft. már egy éve együttműködő partnere az angol alapítású Amalgam Collection csoportnak, amely a világ legpontosabb és részleteiben legtökéletesebb nagy méretarányú autómakettjeit készíti az autógyáraknak, illetve a legigényesebb makettek gyűjtőinek. A cég, illetve a cégcsoport autómakettekkel látja el a F1 csapatokat, a versenyzőket és szponzorokat, valamint a marketing és tervező irodákat, a vezető európai luxus sportautó gyártókat, többek között a Ferrarit, a Bugattit, a Jaguart, a Bentleyt, a Porschet és a Mercedest is.

hirdetés

A cég tavaly nyitott gyárat Pécsen is, a Zsolnay Kulturális Negyedben készült modellek már számos Ferrari, Bugatti és Porsche ügyfélnek okoztak örömöt szerte a világban.

Most hivatalosan is felavatták az új, immár jelentősen kibővített gyárat.

zsoltnak02

A jelenlegi, 62 fős létszámot a különböző méretarányú autók gyártása érdekében folyamatosan bővítve, 2017. végéig 120 főre kivánjuk bőviteni – jelentette be a cég. Hozzátették: A hosszabb távú célok között szerepel a valós méretü F1-es bemutató autók elkészitése, valamint a legnevesebb autógyártók koncepció autóinak az elkészitése is.

A cég azt szeretné, ha

Pécs lenne az európai autóipar autómakett- és tanulmányautó készítésének kiválósági központja.

Pécs polgármestere, Páva Zsolt szerint nagyszerű hír, hogy a neves cég hosszútávon is Pécset választotta, a város minden segítséget megad a jövőben is, ami rajtuk múlik.

Csizi Péter, országgyűlési képviselő is ott volt a gyáravatáson, szerinte Pécsnek pont olyan cégekre van szüksége, mint az Amalgam, ezekkel ugyanis hosszútávra tervezhet a város.

Na de, erről van szó:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter