Már miniszteri biztos sem többé Tiffán Zsolt!

Ezt azért sejteni lehetett azok után, hogy gyakorlatilag sorban szedte le magát minden pozícióról az Ormánság Védőszentje.

Két éve törött el valami Tiffán Zsoltban, de nagyon. Érdemes kicsit visszaolvasgatni az időben, mert megdöbbentő részletességgel rajzolódik ki az az út, aminek most úgy tűnik, vége is van. Politikai értelemben. Tiffán Zsolt ugyanis először

hirdetés
  • a Fidesz megyei elnöki pozíciójából szállt (vagy szállították) ki, hivatalosan a korára hivatkozva, hogy beültessék a helyére az öt évvel fiatalabb Nagy Csaba egykori pécsi alpolgármestert.
  • Aztán a választókerületi elnökségből szállt (vagy szállították) ki, vagyis nem lehet országgyűlési képviselő sem, Fidesz színekben legalábbis nem indulhat majd a 2018-as választásokon. (Helyére szintén Nagy Csaba ülhetett be itt is, 2018-ban is őt indítja a Fidesz képviselő-jelöltként.)
  • Most pedig kiderült, hogy Tiffán Zsoltnak lejárt a miniszteri biztosi megbízatása, amiből az Ős-Dráva Programot kellett volna felügyelnie.

A 25 milliárdos Ős-Dráva Programról utolsó híreink egyike az volt, hogy nem hasított valami nagyon, 1 milliárdos csúszásban volt, emiatt pedig még Lázár János is “megszídta” Tiffánt. Volt azonban pozitív esemény is, elkészült egy zsilip, amit

Éljen az Ormánság! Éljen a Magyar Kormány! Éljen a Magyar Haza!”

felkiálltással tett közhírré Tiffán Zsolt anno a Facebookján.

Írtuk is akkor, hogy ennyire tán még soha senki nem bírt örülni egy zsilipnek, mint ő.

Miniszteri biztosi utódjáról egyelőre nincs hír, de amint a minisztérium válaszol a kérdéseinkre, frissítjük a cikket, vagy újat írunk. Tiffánnak egyébként június 15-ig szólt a kinevezése. Bár általában félévente hosszabbítanak a miniszteri biztosokkal, ez most elmaradt.

Az Ős-Dráva Programnak tehát egyelőre nincs biztosa, de a korábbi kormánydöntések miatt a program folyik tovább.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter