Már sokkol a karácsony a pécsi boltokban és edz a Mikulás

Javában tart már a karácsonyi láz, az üzletek polcain mindent tarolnak. Idén már két hónappal karácsony előtt bármit be lehet szerezni az ünnepi kellékekből. Ha már ilyen korán sokkol a karácsony, megnéztük mit csinál most a pécsi mikulás.

A multik már október közepén megkezdték az ünnepre felkészítésünket a különböző csokimikulásokkal és karácsonyi kellékekkel, amelyek a bejáratoknál állják utunkat, nehogy elfelejtkezzünk a Megváltó születésnapjáról.

hirdetés

WP_20181020_19_42_21_Pro

IMG_20181014_165450 IMG_20181014_165526

A városban szerencsére még csak a mindenszentek és halottak napi készülődés érezhető, a pécsi mikulásnak már így is sok dolga van. Főleg, hogy évek óta nincs konkurenciája, amióta Joulupukki a lappföldi mikulás jól megsiratta és magára haragította a pécsi gyerekeket és szüleiket, amikor 40 perces késés és negyed órás kóválygás után ki kellett menekíteni a tömegből.

_MG_9704

_MG_9663

_MG_9667

A pécsi mikulást a Zsolnay negyed környéken lestük meg, amikor egy kéményseprő társaságában éppen a keményeket ellenőrizte. Sok minden nem tudtunk kiszedni belőle, annyit azért elárult, hogy sok dolga van, mert ellenőrizni kell a gyerekes házak és lakások keményeit, hogy december 6-ra virradóan mindenhova eljussanak az ajándékok.

– Ez a most már kötelező előkészület, egyebek mellett erről döntöttünk nyáron a dániai Bakkenben megrendezett 61. Mikulás Világkongresszuson – mondta az OK!PÉCSnek a pécsi mikulás.

_MG_9678 _MG_9686

A dániai Mikulás Kongresszust sok évvel ezelőtt egy igazi showman, a többek által Tribini Professzorként ismert Christian Nielsen álmodta meg. A Mikulás Világkongresszust 1957-ben hívta életre, azóta rendezik meg minden évben Bakken városában. A nyári program az évek alatt egy híres gyerekünneppé vált Dániában, s mára már rendezvénysorozattá fejlődött. A Mikulások a világ összes tájáról összegyűlnek, megbeszélést folytatnak a mikulásipari történésekről, emellett ünneplik a karácsonyt és az együttlétet. A télapók felvonulnak Bakkenben és Koppenhága belvárosában is. Idén több mint 130 férfi és női Mikulás, valamint az ünnepkörhöz kapcsolódó szereplő találkozott.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter