Már több mint 600 határon túli magyar kapott állampolgárságot Pécsett

Most újabb huszonegy, a Kárpát-medence minden részéről érkező határon túli magyar vehette át a magyar állampolgárságot igazoló okiratot és tett esküt Pécsett. Ezzel már több mint hatszáz, zömében magyar lakta vidékekről érkező ember vett részt honosítási eljáráson a városban.

A pécsi ünnepségen Pécs alpolgármestere, Őri László nyújtotta át a hivatalos iratokat a kérelmezőknek.

hirdetés

Honosítás5

Pécs alpolgármestere felidézte: emlékeznünk kell arra, hogy a trianoni békediktátum miatt több millió honfitársunk került határainkon túlra önhibáján kívül. Szerinte a XXI. század egyik szégyenfoltja volt, amikor 2004-ben a kettős állampolgárság megadásáról szóló népszavazáson az akkori kormányzat, Gyurcsány Ferenc vezetésével a határon túli honfitársaink ellen kampányolt. Ezzel szemben viszont 2010-ben a polgári kormány első intézkedései között teremtette meg az egyszerűsített honosítási eljárás lehetőségét – magyarázta.

Az országban mintegy 700 ezren, csak Pécsett pedig több mint hatszázan vehették kézbe a döntés óta az állampolgárságot igazoló dokumentumot, a keddi eseményen pedig újabb 21-en tehettek esküt az egész Kárpát-medencéből.

(Pécs MJV Polgármesteri Hivatala)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter