Már vadászni sem lehet a migránsok miatt Baranyában

Tehát már nem csak a foci van veszélyben, hanem a vadászat is. A Baranya Megyei Kormányhivatal oldalán jelent meg az értesítés, miszerint határozatlan ideig tilos lövöldözni a vadakra.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kérésének megfelelően a Baranya Megyei Kormányhivatal vadászati tilalmat rendelt el a határvonaltól számított 5 km-es területeken, a C82 és a D417 határjelek közötti szakaszon.

hirdetés

Az intézkedést az indokolta, hogy a tömeges bevándorolás okozta válsághelyzet kezelése kapcsán a rendőrség és a honvédség erői Baranya megye teljes szerb-horvát határszakaszán folyamatos műszaki munkálatokat és járőrtevékenységet végeznek. Emellett számítani lehet arra, hogy az érintett térségben illegális migránsok kisebb-nagyobb csoportjai is megjelennek.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról és a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény szerint a vadászati hatóság közbiztonsági okból korlátozhatja vagy megtilthatja egy vagy több vadfaj vadászatát. A vadászati tilalom elrendelése 2015. szeptember 23-án 17 órától a határozat visszavonásáig, illetve további intézkedésig érvényes.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter