Már van C-terve is a horvátoknak, ezért délutánra ezer migránst várnak Baranyába

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, Beremenden 1000, Letenyénél 400, Gyékényesnél 2500 migránsra számítanak és arról is van információjuk, hogy Barcsra 8 busszal szállítják át őket. Az országba érkezőket buszokról vonatokra szállítják át, és a regisztrációs pontokra viszik. 

Azzal összefüggésben, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy Tovarniknál a horvát hatóságok lehetővé tennék a migránsoknak, szervezett szállítás nélkül a zöldhatár felé tartsanak, Bakondi György azt mondta: a határ mentén ennek közbiztonsági szempontból komoly következményei lehetnek, ezért intenzív munka folyik a honvédség bevonásával, hogy a legfrekventáltabb helyeken előkészüljenek a magyar-horvát államhatár biztonságos lezárására. Hozzátette: várhatóan a nap folyamán átszállítják az anyagokat és a gépi eszközöket, valamint átcsoportosítják a honvédségi erőket, így az eddig elkészült 41 kilométeres szakasz mellett folytathatják a műszaki határzár kialakítását.

hirdetés

Vasárnap a Vecernji List című horvát napilap számolt be arról, hogy ha a magyar kormány úgy döntene, lezárja a határait, a migránsok felügyelet nélkül, szervezetlenül érkeznek majd Magyarországra a horvát kormány “C-terve” szerint.

Úgy tűnik tehát, hogy a B-terv már a régi.

(MTI, fotó: MTI/Varga György)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter