Már védőszentje is van a Fishing On Orfűnek

Az idei Fishing on Orfű fesztivál Lévai Balázst választotta védőszentjének. Na de, az meg mi?

A Stenken vettük észre, hogy immár védőszentje is van/lesz a Fishing On Orfűnek. Méghozzá Lévai Balázs, aki már 10 éve, vagyis a kezdetőktől ott van az összes FOO-n. Na de mi az a védőszent?

hirdetés

 

– Ez csak egy tipikus orfűi marhaság, a legtöbb fesztivál próbálja magát valahogy egyedivé, érdekessé tenni a kínálat rengetegben, és ez a Fishing on Orfűnek elég jól sikerült az elmúlt tíz évben. Tavaly találták ki Lovasiék, hogy minden évben legyen a fesztiválnak egy személyisége, aki intenzíven jelen van a kiegészítő programokban, akkor még díszdoktornak nevezték és Horváth Gergely, a Petőfi Rádió ex-főszerkesztője volt ez a személy. Idén rám gondolva, érthető módon, már a “védőszent” jutott az eszükbe – magyarázta a Stenknek Lévai, aki hozzátette, hogy neki ez már a tizedik Fishing on Orfűje lesz, vagyis már a kezdeteknél ott volt.

– Végignéztem a “felnövését”, sőt, kliprendezői pályafutásom ötven százalékát is  az azonos című Kiscsillag-dal videója teszi ki. Rátgéber László tóátugrásából indult az egész, ebből jött a fesztivál, amire tényleg büszkék lehetnek a szervezők,

nagyon hangulatos, emberi léptékű fesztivál lett és maradt.

És most maga Szent Balfék fogja védeni.

Fotó: Index/Bődey János

Fotó: Index/Bődey János

Mi lesz a dolga?

– Már ott leszek a kapunyitási opening actnél, remélhetőleg több ezer résztvevővel, továbbá minden nap vezetek két beszélgetést a Mesél az erdő nevű új helyszínen, ahol egy egyszálgitáros koncertek és beszélgetések lesznek, Lócitól Dolák Saly Róbertig. Konferanszié leszek a tóátugrásnál, vezetek egy sörtúrát, fellépek az Only Tonight nevű punkformációval, amivel itt adtuk az egyetlen koncertünket a legelső fesztiválon és néhány filmemet játszani fogják a kertmoziban – magyarázza Lévai Balázs, aki Orfűben még érzi azt a szellemiséget, ami a kilencvenes évek fesztiváljait is jellemezhette, hogy legyenek olyan programok, amik nem hoznak pénzt vagy plusz látogatót, de egyedi arculatot teremtenek. Akár olyan vicces hülyeségek, mint a tóátugrás. Erre a legtöbb fesztivál már nem fordít időt, Orfűn viszont nagyon sok kiegészítő program van, fröccs- és sörtúrákkal, rengeteg kultúrprogrammal, nem csak ugyanaz a huszonöt zenekar játszik, mint a többi fesztiválon. Itt szerencsére korlátozott a fejlődés lehetősége, csak úgy tud tovább nőni a fesztivál, ha kimegy a kemping területén túlra, de az a fajta kiterjedés, ami a Sziget esetében megtörtént, itt elképzelhetetlen.

– Erről jut eszembe a mondás, amit Orfűn hallottam:

ami régen volt a Sziget, az ma a Volt, ami régen volt a Volt, az ma az Orfű

– természetesen a hangulat tekintetében. A kisebb fesztiválok közül még a Bánkitónál és az Ördögkatlannál érzem, hogy próbálják őrizni ezt a régi fesztivál szellemiségét. Ma már a legtöbb fesztivál tutira megy a minőségi csörömpöléssel és a drága piákkal.

Másról is szól a Stenk interjúja, érdemes elolvasni az egészet!

(via Stenk)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter