Martonfa helyett a felcsúti Pancho Arénában állítana fel menekülttábort a Jobbik

Martonfa nem kér a migránsokból – közölte a Jobbik. A párt szerint Felcsúton jobb helyük lenne a menekülteknek.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő és Szőcs Norbert Baranya megyei közgyűlési képviselőáltal jegyzett közleményben reagált a Jobbik a hírre, hogy a baranyai Martonfán is menekülttábor épülne, sőt a helyiek már tüntetnek is.

hirdetés

Azt írják: Martonfa lakossága a mai napon (szombaton – a szerk.) a polgármesteri hivatal nagytermében tartott „nemzeti konzultáció” keretében egyöntetűen kinyilvánította véleményét arról a kormányrendeletről, amely a települést jelöli ki ideiglenes menekülttábor létesítésére. A sátortábor egy közművekkel el nem látott mezőgazdasági területen valósulna meg, közel a település lakott belterületéhez.

A közlemény szerint a lakosság egyhangú szavazatával támogatta a polgármester és a Jobbik kezdeményezését, mely szerint a tervezett menekülttábor a felcsúti Pancho Arénában valósuljon meg.

– Meggyőződésünk szerint azért is lenne jó megoldás ez a változat, mert a stadion építését már eleve „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jellegű beruházássá” nyilvánították és Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője mint helyi polgármester biztos nem tiltakozik a beruházás ellen. Ugyanakkor követelik, hogy a kormányzat a migránsokkal szemben a martonfaiakat támogassa mint magyar családokat – írja a párt.

A Jobbik megdöbbentőnek tartja azt is, hogy érdeklődésükre a Baranyai Megyei Közgyűlés fideszes elnöke azt válaszolta, ő sem tudott a kormány szándékairól. A párt szerint érthetetlen a helyszín kijelölése is, hiszen egy a határtól 60 kilométerre lévő zsáktelepülésről van szó. Nemzetbiztonsági szempontok is azt diktálnák, hogy a kormányzat állítólagos szándékai szerint amúgy is visszafordítandó migránsokat a határ közvetlen közelében állomásoztassák.

A Jobbik támogatja a falu lakosságát minden olyan eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését.

(Címlapos fotó illusztráció! Forrás: Puskás Akadémia)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter