Más dárdájával verte a bozótot: maradhatnak a szobrászok és a só is Pécsen

Elég rendesen kiosztották azt a pécsi szobrászt a társai, aki szerintük “vállalhatalan stílusban adja elő” a (politikai) magánszámait. Ők viszont ezalatt megegyeztek az önkormányzattal, és most mindenki boldog lehet.

Tegnap írtunk arról, hogy sóval fogják behinteni a pécsi szobrászok eddigi bázisát, mivel a BIOKOM visszaveszi azt a telephelyet, amit az elmúlt 15 évben ingyen adtak a művészeknek. Valahol ugyanis tárolni kell a téli síkosságmentesítéshez használt sót is – külön meg nem akar ezért fizetni a városi cég, hiszen van telepe.

hirdetés

A témát napok óta habosította a Facebookon az egyik pécsi szobrász, aki nem éppen a Fideszhez fűződő mély szimpátiájáról híres. Olyannyira, hogy írásaiból az jött le, egy apokalipszis is jobb annál, mint ami a szobrászokra vár Pécsen.

Ehhez képest a Bázis Szobrászegyesület most nyílt levélben kérte meg az érintett pécsi kollégájukat, hogy

“a saját dárdájával verje a bozótost, ne másokéval”.

Ugyanis ők – habverés nélkül – megegyeztek az önkormányzattal úgy, hogy mindenki boldog lehet: ők is maradhatnak, de lesz hely a sónak is.

Mutatjuk is a szöveget, amit a Facebookra is kitettek.

Böszörményi István az elmúlt napokban számos posztban foglalkozott a Bázis Szobrászegyesület telephelye körül kialakult helyzettel. Ezzel súlyosan hátráltatta a Biokommal való észszerű megegyezést. Nyilvánvaló, hogy ha az egyik tárgyaló felet folyamatosan sértegetik, akkor kevésbé lesz nyitott a kompromisszumra. 

Mindennek ellenére a megállapodás megszületett. Az Egyesület tovább működhet a műhelyben.

Az Egyesület egyes tagjai jó ideje aggodalommal vegyes elképedéssel figyelik Böszörményi István vállalhatatlan stílusban előadott magánszámait. Most azonban eljött az idő, hogy felkérjük, természetesen amennyiben módjában áll: a jövőben saját dárdájával verje a bozótot, ne másokéval.

Miklya Gábor, Nyári Zsolt, Pál Zoltán

(Borítóképünk a dárdavető Böszörményi István, a kép forrása: Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter