Matyi Dezső eladta Pécsnek a PMFC-t!!!

Hogy jó döntés volt-e megvenni, az majd kiderül. Viszont tiszta a kép, a cél pedig nem kevesebb, mint visszakerülni a profi élvonalba.

Hosszas egyeztetést követően sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezsővel a PMFC-ről, az erről szóló szerződést pénteken írták alá a felek – tudatta a polgármesteri kabinet, szerintük pedig ezzel megmenették a csapatot.

Mint kiderüt, az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant ajánlott fel Matyinak, ezért pedig cserébe Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre. Mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek, licencek.

Ezzel a megállapodással tehát Pécs visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is.

Nehéz döntést kellett hozniuk a városvezetőknek – tudatosítja a kabinet, hiszen lényegében a nulláról kell újra felépíteni a PMFC-t, mivel most a megyei I. osztályban tud csak indulni a csapat, de hosszútávon ez szolgálja Pécs és a pécsi futball érdekeit is.

Dr. Páva Zsolt hangsúlyozta, a megállapodás lehetővé teszi, hogy tiszta, jogi és gazdálkodási szempontból is teljesen új, átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt. A polgármester kijelentette, a legfontosabb szempont a tehetséges pécsi fiatalok, vagyis az utánpótlás további nevelése és fennmaradása volt, de emellett bízik abban is, hogy magánbefektető is lát fantáziát majd a PMFC-ben.

– Hosszú évek után most végre lehetőségünk lesz arra, hogy teljesen tiszta, rendezett, egyértelmű és átlátható helyzetet teremtsünk, ahol minden egyes fillérrel el lehet számolni és ahol minden forintnak helye van. A célunk világos: újra az élmezőnybe juttatni a pécsi futballt – közölte Páva Zsolt.

A polgármester a Vári Attila olimpiai bajnok vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t bízta meg a működéssel és fenntartással kapcsolatos feladatokkal.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus