Még 150 milliót dobnak rá a pécsi Horvát Színházra

horvát színház2

Az eddigi 560 millió ugyanis méltatlanul kevésnek bizonyult, és még a pécsi pincerendszerek is nehezítették az építkezést – érvelt az államtitkár.

Egyre komolyabb lakossági elégedetlenség övezi a pécsi belváros szégyenfoltját, ami egykor a Horvát Színház volt – írtuk pár héttel ezelőtt. Elméletileg majd félmilliárd forint rejtőzik ugyanis a gaz mögött, ami teátrumra nem, de egy posztapokaliptikus helyszínre sokkal inkább hasonlít.

hirdetés

Elrejtettünk a képen több százmillió forintot! – OK!PÉCS

Egyre komolyabb lakossági elégedetlenség övezi ezt a p.r.o.j.e.k.t.e.t. Elméletileg majd félmilliárd forint rejtőzik ugyanis a gaz mögött a Kultúra Városának a belvárosában, ráadásul jelenleg ronda is. Annyit még elárulunk az épületről, hogy kis híján színház lett belőle, ráadásul horvát, de nem sikerült 600 millióból befejeznie a kivitelezőnek, így viszont lett egy poszt apokaliptikus helyszín scifi filmek forgatásához – ennek úgy is nagy divatja van mostanában.

Most jött a hír azonban, hogy további 150 millió forintot rádob az ügyre az állam és az önkormányzat, így talán jövő nyárra befejeződhet az épület, amit 2014-ben kezdtek felújítani, átépíteni.

Pécsen jelentette be ugyanis Soltész Miklós államtitkár, hogy százmillió forintos állami pluszforrást biztosít a kormány a Pécsi Horvát Színház 2014-ben indult felújításának befejezésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, “a legnagyobb odafigyelés és legjobb szándék mellett is” a pécsi belváros alatti pincerendszer megakasztotta a felújítási munkálatokat, veszélyeztette annak folytatását.

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője szerint az eredeti összegből (vagyis az 560 millióból – a szerk.) nem lehetett olyan színvonalon befejezni az épületet, amely “méltó a művészekhez, a megyeszékhelyhez és a helyi horvát nemzetiséghez”.

Ezért a pécsi önkormányzat most további 50 milliót ad, az állam pedig 100 milliót, de csak úgy, ha Pécs vállalja, hogy a teátrumnak legkésőbb 2017 júliusára el kell készülnie.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter