Még a fotózást is betiltanák a gólyatáborokban

És pszichológiai tesztekkel szűrnék a szervezőket! Ráadásul a buli teljesen zártkörű lenne, ahol még a felsőbb évesek sem lehetnek ott.

Nagyon “remek hangulatú” gólyatáborok elé néz a jővő fiatalsága, ha átmegy a rendszeren a HÖOK javaslat csomagja. A céljuk, hogy biztonságosabbá tegyék a táborokat és az egyetemi bulikat.

A javaslarok között olyanok vannak, mint hogy konfliktuskezelési, személyiség-, intelligencia-, és más alkalmassági teszteket kelljen letennie a gólyatáborok szervezőinek, akiket egy, az állásinterjúkon is használt módszerrel kellene versenyeztetni, például stresszinterjúkkal, hogy így szűrjék ki az alkalmatlanokat.

Nincsen szabály házirend nélkül, ezért ilyen is készült. Eszerint ebben kikötnék, hogy a táborok zártkörűek, vagyis csak az első évesek és a szervezők lehetnek jelen, érkezéskor és távozáskor mindenkit regisztrálni kellene, és azt is betiltanák, hogy fotók, vagy videók készüljenek a táborokban.

A szervezet javaslatában közösségi játékokra is tesz ajánlatot, amelyek egy része kifejezetten a nők védelmére összpontosítana.

Bukott gólyatábor szervezőt vett fel a minisztérium

285 ezres fizetésért felvették kormánytisztviselőnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyik háttérintézményébe azt a volt HÖK-vezetőt, akit az ELTE ÁJK fegyelmi bizottsága a legsúlyosabb büntetéssel, kizárással sújtott, mert a vizsgálat szerint elhallgatta az általa szervezett táborban elkövetett szexuális erőszakot és nem nyújtott megfelelő segítséget az áldozatnak – írja az Indexre hivatkozva a HVG.

Bubla Áront, aki a Fidesz-KDNP őszi kampányában is részt vett, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alkalmazta személyi asszisztensi munkakörben, határozatlan idejű szerződéssel. Az Index érdeklődésére az Emmi “meglepődött”, vizsgálatot indítottak, majd Balog Zoltán személyesen rúgatta ki Bubla Áront.

(via HVG, Index és Magyar Nemzet)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus