Még egy sávot húznak fel a Hungária út mellé

Már nagyon bontanák a Magasházat, de előbb egy 100 méteres vadiúj utat kell építeni. Ezt úgy oldják meg, hogy a Hungária út mellé csinálnak még egy sávot. Igaz, a Hungáriát meg lezárják a bontás idejére. 

magasház-útépítés-nyomvonal-hl02

Fotó: Pécsma

Hétfőn megindultak a Magasház körüli előkészítő munkálatok, a Kivitelező is “felvonult a területre”.

– Megfelelően lehatároljuk a területet és elkezdtük építeni a toronydarut. Az előkészítő munkálatok kb. 2 hónapot vesznek igénybe, így a tényleges bontási munkák legkorábban jövő év februárjában indulhatnak meg – tudtuk meg a Strabagtól.

Javában dolgoznak a cég emberei az új elkerülő úton is. Ez a 100 méteres szakasz a Rókus utca és a Nagy Jenő között lesz majd, kb. 20 méterre az óvodától. Száguldozni nem lehet rajta, mivel max 20 km/órával lehet majd hajtani. Fedett és elszeparált gyalogos átjáró is lesz majd az út mentén, illetve építenek egy izmos korlátot is közvetlenül az óvoda bejárata elé.

Magasház elkerülő út

Az elkerülő útra azért van szükség – tudtuk meg, hogy egyrészt ne álljon meg teljesen az Élet (és a közlekedés) a környéken, másrészt pedig, mert a Magasház körül „16 méteres védőterületet” kell kialakítani, ahol a kivitelezőn kívül más élő ember nem lehet.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter