Még karácsony előtt eldől, marad-e a helyén Tiffán, Csizi, Hargitai és Hoppál a fideszben!

Még karácsony előtt kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz vezérkara Dobogókőn: már a kampányra, az államfő-jelölésre koncentrálnak, emellett a 2018-as parlamenti választás Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeinek a listáját is meghatározzák, több képviselő kezét viszont elengedik – tudta meg az atv.hu fideszes forrásból.

Még karácsony előtt Dobogókőn ülésezik a Fidesz vezérkara. Orbán Viktor a kétnapos, hermetikusan zárt tanácskozáson már a 2018-as parlamenti választásokra készíti fel a kormánypárt csúcsvezetését. Az atv forrásai szerint 2017 elején már szeretne úgy ráfordulni a kampányra, hogy az egyéni körzetek jelöltjeinek a névsorát is meghatározzák. Ez azért is fontos a számára, mert a központi költségvetési pénzeket és az uniós forrásokat célzottan, az egyéni jelölt választási győzelmét megalapozva „irányítják” majd egy-egy körzetbe.

hirdetés

Akik távoznak

Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint a korrupciógyanú által „körülölelt” Mengyi Roland, Tiffán Zsolt, Simonka György választókörzetében, (Siklós,Tiszaújváros, Orosháza-Mezőkovácsháza) szinte biztosan új képviselő-jelölteket állít a Fidesz-KDNP.

Mindamellett, ahogyan arról korábban beszámoltunk, az elnökségi ülésen a népszavazási listát is előveszik, megnézik, hogy egy-egy településen hogyan teljesített a polgármester, illetve a körzet parlamenti képviselője október 2-án mennyiben segítette kampányával a mozgósítást, hogy a referendum érvényes legyen. Úgy tudják, a miniszterelnök szűk körben már korábban kilátásba helyezte, hogy a gyengén teljesítők nem számíthatnak  sem egyéni képviselői sem listás helyekre Fidesz-KDNP színekben. (via ATV)

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, Baranya és Pécs is igen inaktív volt a népszavazáskor, itt volt a legkisebb a részvétel az országban. Ez, bár látszólag nehéz helyzetbe is hozhatja a baranyai fideszes képviselőket (Tiffán Zsoltot, Hargitai Jánost, Csizi Pétert és Hoppál Pétert), az eredmények azonban valójában pozitívként is értékelhetőek – az eredménytelen népszavazás ellenére. Kérdés, hogy ezt mennyiben gondolja ugyanígy majd Orbán Viktor és a pártvezetés.

A “szőnyeg szélére” állítja-e Pécset Orbán Viktor a vasárnapi számok miatt? – OK!PÉCS

Az általános közvélekedés ellenére mi arra tippelünk, hogy nem. Pécsen ugyanis 23.595 új szavazót szerzett a Fidesz. Mutatjuk, hogyan jött ki ez a szám.

Hargitai Jánosnak bombabiztos helye van, legalábbis támogatottsága ezt mutatja, csontnélkül hozza a körzetét minden választáskor. A napokban pedig rábízták a kormánynak igen fontos, béremelésekről szóló tájákoztatóját is, ami egy fontos fegyvertény.

Hoppál Péter helye szintén biztosnak tűnik, kulturális államtitkárként is abszolút “arca” a kormánynak, szabálykövető és csapatjátékos, bár a körzetét 2014-ben éppenhogycsak sikerült behúznia.

Csizi Péter helyzete szintén stabilnak tűnik kívülről, ugyanis a legtöbbet dolgozó és a nyilvánosságban is látszó politikusról van szó (Hoppál mellett), aki szinte csak fontos ügyekben szólal meg és mozog. Ilyenek például a TOP-os forrásokból születő majdani pécsi fejlesztések, amiben milliárdokat “önt a kormány” Pécsre.

SZAVAZÁS

Ön szerint kit kellene leváltania Orbán Viktornak?

Eredmények

Loading ... Loading ...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter