Még közel sincs vége a pécsi csülökháborúnak

Vita és veszekedés kíséri, de még egy barátság is összeomlott a pécsi csülökháborúban, amely egyre csak szedi az áldozatait. Durva ételhalálharc folyik Pécs-Patacson a kaja miatt.

A történet némileg abszurd, de abszolút magyar – írtuk még március elején, amikor a lokális hírmondóból kiderült, hogy csülökháború folyik Pécsen.

hirdetés

Az akkori infók szerint a balhé azután tört ki, hogy a Pécs-Patacson álló Fekete Kutya étteremben annyira betaláltak a csülkös ételek, hogy kinőtték a helyet és költözniük kellett egy nagyobb ingatlanba – pár házzal arrébb. Az új vendéglő azonban csak júniusra lesz nyitás-kész, viszont a régi helyen időközben megnyitott egy nagyon hasonló profilú “Csülkösház”.  Ezt akkor többen egyszerű “lopásnak” értékelték, a közösségi oldalakon is megindult az ekézés – különösen azután, hogy a Fekete Kutya újra megnyitott (de már más üzemeltetővel).

Nemrég azonban megszólalt az ingatlan tulajdonosa is, aki még egyet borított a szaros bilin. A lokális hírmondónak kitálaló V. Gábor szerint átverték és becsapták, ami azért különösen fáj neki, mivel baráti viszonyban volt a bérlőjével. Egészen addig, amíg ő, mint tulajdonos úgy nem döntött, hogy új bérleti szerződést köt haverjával, akitől immár némi kauciót is kérne, mivel addig – a haverságra tekintettel, pusztán barátságból – ettől eltekintett, sőt, igen sok mindent el is nézett neki (például a nyári melegben rohadó moslékos szemétkupacokat).

– November végén szereztem tudomást arról, hogy néhány házzal odébb házat vásároltak, hogy odaköltöztessék át a Csülök bárt. Az csak egy duma, hogy kinőtték a Kutyát – magyarázta V. Gábor, aki szerint csak és kizárólag azért költöztek ki tőle és nyitottak pár házzal arrébb, hogy őt megszívassák. Bár ő abban is benne lett volna, hogy még 3 évig bérbeadja a Fekete Kutyát a régi csülkösnek, az ezt már nem fogadta el – állította V.

Időközben újra megnyitott a Fekete Kutya Csülkösház, immár új bérlővel, aki viszont azt állítja, nem a csülök lett a specialitásuk, hanem inkább magyaros, “vasárnapi rántotthúsos” kajákban utaznak.

(Akit mélyebben érdekelne a téma, az a teljes, igen hosszú és szövevényes történetet a Patacsi Pilvaxban tudja elolvasni.)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter