Még senkit nem láttunk ilyen gyermeki elégedettséggel összegyűrni egy papírt!

Mint most a baloldal pécsi polgármester jelöltjét, aki ezúttal bemondta a tutit és ledobta az atomot. Szerintünk ezzel zsebben az őszi győzelem, ez nem is vitás.

Szinte az egekbe emelte a tétet a baloldal pécsi polgármester jelöltje, aki ezúttal egy Facebook videóban jelentette be, hogy felszámolja a kátyúkat a városban! Olyan technológiával méghozzá, ami “a világ más részein már bevált, de itthon nem használják”, és szerinte ezzel a csoda-technikával pár éven belül egyszer csak azt veszi majd észre minden pécsi, hogy az összes út hibátlan.

hirdetés

A Google-ben is keresett egy keveset, majd kanadai műkátyúkat is mutatott a videóban, és ez még csak az eleje. Bőven van tehát még tartalék ebben a bejelentésben, szándékosan nem lőttük el minden pillanatát, mert ezt a videót nagyon érdemes megnéznie mindenkinek. Többször is. Mert ebben minden benne van, aminek benne kell lennie: laza guglizástól kezdve az óriáspapír gyűrésig.

hirdetés

Péterffy Attilának ez már a harmadik (mások szerint negyedik) ilyen bejelentése, de még lesz 8 vagy 9 szerencsére. Merthogy “tavaszi hadjáratot” hirdetett (tényleg ez a neve), és ennek részeként 12 héten keresztül bejelenti egy-egy ígéretét – közölte korábban.

Eddig annyit tudunk, hogy Orbán Viktor nyomában haladva nem akar atomtemetőt, és Páva Zsolt nyomában haladva ráült az egészségügyi intézmények körüli ingyen parkolás ötletére. (Ebben egyébként Páva már eredetileg is tovább ment decemberben, mert az iskoláknál, óvodáknál és bölcsődéknél is vizsgálja az önkormányzat, hogyan lehetne ezt – mármint az ingyenes parkolást – garantált káosz, és illetéktelen trükközés nélkül megoldani – a szerk.)

Mi jöhet még?

Lapunk kísérletet tesz arra, hogy megjósolja, milyen további ígéretekre és bejelentésekre számíthatnak még a pécsiek a helyi baloldal részéről, mert jól látható nyomon halad eddig a kampányuk. Szurkoljon és izguljon velünk, hogy hányat találunk el a végén.

 • szakértői városvezetés politikusok helyett (alap)
 • Ingyenes tömegközlekedés, ami természetesen sűrűbb lesz, gyorsabb, kényelmesebb, de sokkal olcsóbb mint most
 • Nem lesz ingatlanadó (ami ugyan most sincs, tehát ezt könnyű lenne megígérni.) Realista változat: Eltöröljük / csökkentjük az építményadót
 • az M6-os autópálya elér majd a határig, hogy tényleg legyen értelme (Orbán is mondta, kormányhatározat is van róla, nagy kockázat nincs a vállalásban)
 • Légifolyósón kötjük össze Pécset EURÓPÁVAL. (Legyen Pécsnek igazi repülőtere.)
 • Fenntartható, modern aquapark a Balokányba (ott volt strand, jó lesz az aquaparknak is. Az sem baj, hogy magántulajdonban van a telek, amit még az MSZP-s városvezetés adott el. Most majd visszaveszik.) / Realista változat: Fenntartható, modern aquapark a Tüskésrétre (mivel erre komplett tanulmánya van Kővári Jánoséknak, simán le lehet nyúlni.)
 • Belvárosi (fedett) promenád építése, hogy ne csak a kereskedőknek, hanem a vásárlóknak is jó legyen
 • Kétszer (háromszor) ennyi rendőr mindenhova, mert Pécs közbiztonsága s.z.ö.r.n.y.ű. Extra változat: városőrség felállítása, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, különösen az idősek és a kismamák.
 • Pécsi bébibumm: fecskeházak, házak, lakások és munkahelyek azoknak a diplomás fiataloknak, akik vállalják, hogy egyetem után Pécsen maradnak. Mert fiatalok nélkül nincs jövő!
 • Visszaépíti a Magasházat, mert most hiányzik a városból, mégis csak benne voltunk a Guinness Rekordok Könyvében (most is benne vagyunk, de az Csizi Péterhez kötődik, ő viszont már nem politikus, nem is számít.): legyünk újra büszkék Pécsre.
 • Városfejlesztési szupercsapat felállítása, akik pikk-pakk hoznak majd gyárakat, és legalább annyi EU-s pénzt, amennyire csak szükség lesz. Mert a kormány nélkül is meg lehet oldani az EU-s pénzeket. Sőt, úgy egyszerűbb és gyorsabb is – Szegednek is nagyon bejött.
 • Az önkormányzati cégek vezetői nem kereshetnek többet, mint egy tanár! Nem érdemlik meg. A tanárok fontosak, a cégvezetők nem. Örüljenek, hogy dolgozhatnak.

UPDATE

Szívesen írnánk a Fidesz pécsi kampányáról is, de azon az oldalon egyelőre nincs kampány, se semmilyen választási hangulat, de még egy fél ígéret se. Annyit lehet tudni mindössze, hogy nagyon nem izgulnak az ősz miatt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter