Még véletlenül sem vásárolnak többen a kisboltokban vasárnaponként

Ehelyett inkább órákat állnak sorban, “totál idegben” a bevásárlóközpontokban – szombatonként. Viszont nem lettek nagy elbocsátások a vasárnapi boltzár miatt – derül ki a Blokkk.com elemzéséből. 

A vasárnapi boltzár 2015. március 15-i bevezetését megelőzően a legóvatosabb becslések is sokezres létszámcsökkenést vetítettek előre. Ebből végül nem lett semmi. A vasárnapi boltzár hatását az alkalmazottak számában legpontosabban az mutatja meg, hogyan változott a létszám a boltzár bevezetését követő hónapokban a megelőző, év eleji időszakhoz képest – számol be a Napi.hu a portál kalkulációja alapján.

hirdetés

A boltokban, áruházakban 2015-ben az évközi hullámzásokat követően nagyságrendjét tekintve nem változott az alkalmazotti létszám, mind januárban, mind februárban 188-189 ezer fő között volt a Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint.

A vásárlók sorban állnak – főleg szombaton – a nagyáruházakban, így látszik is, hogy nem nagyon mennek a vasárnap is nyitva tartó kisboltokba. Sok nagyáruház meghosszabbította a hétköznapi nyitva tartását is, ezért sem csökkentette a létszámot az előzetes várakozásokkal szemben. Az online kassza pedig a munkaerő piacot is pucolta, hiszen ha több nyugtát ad a boltos, több költséget is el kell számolnia – írja a lap.

(via Napi.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter