Mega-reklámot csinálnak a háborgó taxisok az Ubernek

Bár folyamatosan tartják a kapcsolatot a fővárosi kollégákkal, Pécsett egyelőre nem lesz szimpátia-tüntetés. Meg Baranyában egyelőre még nincs Uber sem.

– Többen is fölementek ma Pestre, főleg a szabadúszók közül, mert ők nagyon aktívak, ha balhéról van szó – mondta az egyik pécsi taxis. Arról érdeklődtünk náluk, hogy mit szólnak a fővárosi “taxisblokádhoz”.

hirdetés

Megtudtuk, Pécsett egyelőre nem terveznek szimpátia-tüntetést, és bár folyamatos a kapcsolat a budapesti taxisokkal, vidéken nem lesz megmozdulás.

– Nem tudom, meddig lesz ez így, de mi még nem érezzük az Ubert, meg egyébként is örülünk, hogy lyuk van a seggünkön – ezt már egy másik, több mint 20 éve taxizó pécsi vállalkozó mondta. Hozzátette, követi a híreket, hogy mi történik Budapesten, de szerinte rossz ötlet volt ekkora balhé csinálni az Uber miatt, így ugyanis akkora reklámot csinálnak a konkurens személyszállítóknak, amit biztsan nem akartak.

Az Uber pár hónapja aktív Magyarországon, egyelőre csak Budapesten, de már most tömegek használják – taxiként, mert olcsóbb. Egy appon keresztül lehet sofőrt kérni, aki előre jelzi, hány percen belül fog megérkezni.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter