Megér-e egy lyukas víztoronnyal gazdagított laktanya 300 milliót?

Erre kíváncsi most a Fővárosi Törvényszék, de nagyon. Ha igen, akkor a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosa megússza, hogy 300 milliót kelljen kifizetnie a pécsi önkormányzatnak. 

Eddig még sohasem vizsgálta a bíróság azt, hogy az a telek, amit a szindikátusi szerződés értelmében, a Zsolnay Gyár fejlesztése érdekében vont be apportként a tulajdonos, megér-e 300 millió forintot. Ennyit kellett ugyanis betennie a cégbe Bachar Najarinak, mint új tulajdonosnak korábban.

hirdetés

Najari ezt a pénzt nem készpénzben, hanem ingatlanban tolta be. Ezzel egész pontosan:

veszélyes terület

Veszélyes a terület – jelzi a tábla!

IMG_4591C IMG_4600 IMG_4597 IMG_4596 IMG_4591 IMG_4594 IMG_4595 IMG_4593 IMG_4592 IMG_4590

Ez a telek Najari szerint – és az értékbecslője szerint – közel 500 milliót ér.

A pécsi önkormányzat, pontosabban a cégben kisebbségi tulajdonosként bent ülő Pécsi Vagyonkezelő értékbecslője viszont max 50 millióra értékelte a hajmáskéri volt laktanyát, rajta egy lyukas víztoronnyal.

A Zsolnay igazgatótanácsa viszont (amelynek elnöke Najari felesége) korábban elfogadta ezt az apportot, igaz, azon nem vettek részt az önkormányzat emberei. Ettől viszont még a döntés szabályos volt. Az más kérdés, hogy a telek értékét senki nem vizsgálta akkor.

A per most kezdődött a Fővárosi Törvényszéken, de egyhamar nem várható ítélet. Ha a bíróság szerint a telek megér 300 milliót, akkor a Zsolnay Porcelánmanufaktúra többségi tulajdonosa megússza, hogy 300 milliót kelljen kifizetnie a pécsi önkormányzatnak.

Körülnéztünk a neten, és a legdrágább, eladó iparterület Hajmáskéren 30 millió forint. Ezért egy 5000 négyzetméteres telken álló, 1544 négyzetméteres épület boldog tulajdonosa lehet a szerencsés vásárló.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter