Meghajtottuk Pécs legmenőbb bringáját

A csodás bringa, épp kutyaháló nélkül.A csodás bringa, épp kutyaháló nélkül.

Nem csak a húszéveseké a világ – szól a nóta, és bizony ez így is van. Elég csak ránézni a pécsi kisnyugdíjas, Dominó Sándor szuper kis találmányára, A Biciklire, amitől nem leszünk impotensek, és még a kutyákat is távol tartja – legalábbis állítólag.

hirdetés

A 75 éves Dominó Sándor nem süpped naphosszat szappanoperák előtt és nem a vásárcsarnokban váltja meg a világot, mint sok más nyugdíjas, hanem inkább feltalál dolgokat.

Első szabadalma egy madáretető volt, amiben megfigyelhetjük madarak táplálkozását, de tervezett már önvizező felmosót is, jelenleg pedig egy katamaránon dolgozik, amiről még nem árulhat el sokat, de az biztos, hogy nagyot fog szólni, ha elkészül. Legalább akkorát, mint a Pécs szerte híressé vált szuperbiciklije, amit mindenkinek ki kellene próbálnia, akiben van némi kurázsi. Mert ez a járgány – amit egyébként nem sikerült szabadalmaztatnia – kényelmes, és ha az ember nagy nehezen el tud vele indulni, akkor már repeszteni is tud.

A hátradöntött ülésnek köszönhetően az ember háta támaszt kap, így nagyobb erőt lehet kifejteni a pedálra, és gyorsabban is lehet tekerni, mint egy megszokott bringát. A széles ülés nem töri az ülepet, nem zavar be a férfipotenciálba, a „szélvédőnek” köszönhetően hidegben sem fagy le az ember lába, a váz meghökkentő formája pedig szintén az erőátvitelt segíti. De a legjobb a kutyaháló, amit Dominó azért talált ki, mert jó párszor meggyűlt már a baja a vérszomjas városi ebekkel, akik valamiért imádják megharapni biciklizés közben. A háló azonban nem csak kutyák távol tartására szolgál, hanem az adott biciklista elbizonytalanítására is, mivel elég könnyű tekerés közben beleakadni.

A bicaj két embert is elbír, a finoman célozgató Dominó szerint főleg azért, hogy ha „el kell vinni a Marist a közeli erdőbe” . Dominó mostanában már nem hajtja saját berhelésű bringáját, nemsokára el is adja, de azért nekünk mutatóba tett egy kört vele. Ami azért kicsit meredek manőver volt, lévén az idős feltaláló szinte alig lát. De ahogy mondta, „egy kis felelőtlenségért nem kell a szomszédba mennie”.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter